Χρηματιστήρια: Στάση αναμονής στην Αθήνα, επιφυλακτικότητα στην Ευρώπη

Τετάρτη, 18 Μαΐου 2022 11:29
UPD:11:34
Eurokinissi/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Άτονα ανοδικά στο +0,16% και τις 869 μονάδες κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών, με ήπιες μεταβολές στις τράπεζες.

Στο ταμπλό, στις τράπεζες ήπια άνοδο σημειώνουν Εθνική, Alpha Bank και Eurobank +0,20% ενώ η Πειραιώς υποχωρεί στο -1%. Η Aegean σημειώνει κέρδη 2,29%, Αντιθέτως, Titan και Coca Cola σημειώνουν απώλειες 1,44% και 1,18% αντίστοιχα.

Η ανησυχία για την εξέλιξη του πολέμου στην Ουκρανία, η ενεργειακή και επισιτιστική κρίση, ο υψηλός πληθωρισμός και οι γεωοπολιτικές εντάσεις με την επέκταση των συνόρων του ΝΑΤΟ πιέζουν τις αγορές.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές παρουσιάζουν μεικτά πρόσημα την Τετάρτη καθώς οι παγκόσμιες αγορές αγωνίζονται να αποκτήσουν δυναμική.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 κυμαινόταν κυμαίνεται με οριακές μεταβολές στην αρχή των συναλλαγών, με τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας να κερδίζουν 1,3% ενώ οι βασικοί πόροι μειώθηκαν κατά 0,8%.

Οι επενδυτές παρακολουθούν και το κλίμα από τις αγορές Ασίας-Ειρηνικού κατά τη διάρκεια της νύχτας, όπου οι συναλλαγές ήταν ανάμεικτες καθώς οι επενδυτές αφομοιώνουν τα σχόλια του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Τζερόμ Πάουελ, ο οποίος είπε ότι είναι αποφασισμένος να αυξήσει τα επιτόκια μέχρι να μειωθεί ο πληθωρισμός.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα