ΗΠΑ: «Η οικονομία οδεύει σε ύφεση», προειδοποιεί και η Wells Fargo

Τετάρτη, 18 Μαΐου 2022 11:12
UPD:11:13
REUTERS/RICK WILKING

Ο διευθύνων σύμβουλος της Wells Fargo, Τσάρλι Σαρφ, δήλωσε την Τρίτη ότι «δεν υπάρχει αμφιβολία» ότι οι ΗΠΑ οδεύουν προς μια οικονομική ύφεση.

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ αύξησε τα επιτόκια δύο φορές φέτος και σκοπεύει να συνεχίσει να το κάνει, στην προσπάθειά της να τονώσει την οικονομία και με τον πληθωρισμό σε υψηλά επίπεδα. Τα υψηλότερα επιτόκια έχουν αυξήσει το κόστος δανεισμού για στεγαστικά δάνεια, πιστωτικές κάρτες και άλλα δάνεια.

Οι κινήσεις της Fed έχουν εγείρει το ερώτημα εάν οι ΗΠΑ οδεύουν προς μια ύφεση, κάτι που ορισμένοι επενδυτές φοβούνται τι θα μπορούσε να συμβεί εάν η Fed αυξήσει τα επιτόκια πολύ γρήγορα.

«Θα είναι δύσκολο να αποφευχθεί κάποιο είδος ύφεσης», δήλωσε ο κ. Σαρφ την Τρίτη στο φεστιβάλ Future of Everything της Wall Street Journal. Αλλά σημείωσε επίσης ότι οι καταναλωτές και οι επιχειρήσεις εξακολουθούν να είναι οικονομικά υγιείς.

Οι μετοχές της τράπεζας με έδρα το Σαν Φρανσίσκο έχουν υποχωρήσει περίπου 9% από την αρχή του έτους, σε σύγκριση με πτώση περίπου 14% στον S&P 500.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα