Χρηματιστήρια: Άτονο ξεκίνημα εβδομάδας με το βλέμμα στον πληθωρισμό

Δευτέρα, 16 Μαΐου 2022 11:20
UPD:11:20
REUTERS/SARAH MEYSSONNIER

Άτονα ξεκίνησε την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας το Χρηματιστήριο Αθηνών, υποχωρώντας 0,22% στις 865 μονάδες. H αξία συναλλαγών διαμορφώνεται στα 4,8 εκατ. ευρώ, ο όγκος 2,2 εκατ. τεμάχια.

Στο ταμπλό στις τράπεζες, ανοδικά ξεχωρίζει η Alpha Bank +1,1% και ακολουθούν Εθνική +1%, Eurobank +0,40% ενώ η Πειραιώς υποχωρεί στο -1,1%. Στα μη τραπεζικά blue chips, την μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν Viohalco και Τέρνα Ενεργειακή (+2%). ΕΛΧΑ, Βιοχάλκο, Titan ακολουθούν με άνοδο ανώτερη του 1%, ενώ υποχωρεί η Coca Cola.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές υποχωρούν τη Δευτέρα καθώς οι παγκόσμιες αγορές προσπαθούσαν να αποκτήσουν θετική δυναμική και να ανακάμψουν από την αστάθεια της περασμένης εβδομάδας.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε 0,5% στις πρώτες συναλλαγές, με τις μετοχές των κατασκευών και των υλικών να υποχωρούν 1,2% για να οδηγήσουν σε απώλειες, ενώ οι τηλεπικοινωνίες υποχώρησαν την πτωτική τάση κερδίζοντας 0,8%. Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX καταγράφει απώλειες 0,51%, ενώ στο Παρίσι ο CAC υποχωρεί 0,39%.

Το χαμηλότερο άνοιγμα για τις ευρωπαϊκές μετοχές έρχεται μετά από μια ταραχώδη εβδομάδα για τις παγκόσμιες αγορές, αν και οι δείκτες σημείωσαν άνοδο την Παρασκευή σε μια προσπάθεια να ανακτήσουν κάποιο έδαφος με τους επενδυτές να αξιολογούν τις προοπτικές για τον πληθωρισμό και τα επιτόκια.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των μετοχών των ΗΠΑ υποχώρησαν στις αρχές των προσυνεδριακών συναλλαγών τη Δευτέρα ενόψει μιας εβδομάδας μεγάλων κερδών για τους λιανοπωλητές.

Οι μετοχές στις αγορές Ασίας-Ειρηνικού υποχώρησαν από τα πρώτα κέρδη τη Δευτέρα, αφού η Κίνα ανέφερε απογοητευτικά οικονομικά νούμερα ως αποτέλεσμα των περιορισμών για τον Covid.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα