Με στρατηγικό εταίρο η Intrakat στην αξιοποίηση των ΑΠΕ

Παρασκευή, 13 Μαΐου 2022 15:01
UPD:15:03
www.intrakat.gr

Της Τέτης Ηγουμενίδη
 [email protected]

Στόχος της Intrakat είναι να διατηρήσει στο δικό της χαρτοφυλάκιο έργα ΑΠΕ ισχύος 250 MW τα οποία θα εισφέρουν στα μεγέθη της 30 με 35 εκατ. ευρώ ετησίως (στα EBITDA) ενώ για την ανάπτυξη των υπολοίπων (σύνολο 1,6 GW) θα επιδιώξει τη συνεργασία με άλλο φορέα.

Σύμφωνα με όσα είπε στους αναλυτές πριν λίγη ώρα ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Πέτρος Σουρέτης υπάρχει ενδιαφέρον από ξένους για την ενέργεια, ωστόσο, η Intrakat δεν έχει ακόμα καταλήξει κάπου συγκεκριμένα και όλα όσα γράφονται είναι σενάρια.

Ο κ. Σουρέτης σημείωσε ότι στόχος είναι η εταιρεία να παρέχει μέρισμα ακόμα και μέσα στο 2022, υπό την προϋπόθεση πάντα ότι δεν θα υπάρξουν απρόοπτα, όπως συνέβη με την εκτόξευση του κόστους υλικών και ενέργειας.

Η διοίκηση της Intrakat προσδοκά ότι σταδιακά θα επανέλθουν σε υψηλά επίπεδα τα περιθώρια μικτού κέρδους και EBITDA (κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων) τα οποία παραδοσιακά, όπως αναφέρθηκε, ανέρχονται σε 9%-11% και 4-5% αντίστοιχα.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο διευθύνων σύμβουλος είπε ότι εκτός απρόοπτου η Intrakat θα διανείμει στους μετόχους της περί το 20% με 35% των συνολικών κερδών της, ίσως και φέτος, συνυπολογίζοντας πάντα τις χρηματοοικονομικές ανάγκες της εταιρείας.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΙΝΚΑΤ



Σχολιασμένα