Ψηφιακή Μέριμνα ΙΙ από τον Κωτσόβολο: Πρόσβαση στην τεχνολογία για καλύτερη εκπαίδευση και εργασία

Sponsored Content
Παρασκευή, 13 Μαΐου 2022 15:26
UPD:15:30
Shutterstock

Πρόσβαση στην τεχνολογία σημαίνει και πρόσβαση σε καλύτερη εκπαίδευση και εργασία! Ο Κωτσόβολος, ως δημοφιλής προορισμός τεχνολογίας, είναι έτοιμος να ανταποκριθεί και στο δεύτερο κύκλο του προγράμματος Ψηφιακή Μέριμνα που ξεκινά και περιλαμβάνει επιταγή 200 ευρώ για την αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών (desktop/laptop) και tablets. Δικαιούχοι είναι οι Εκπαιδευτικοί του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (σε όλη την Ελλάδα) καθώς και οι Πυρόπληκτες οικογένειες (από πυρκαγιές του 2021) με εξαρτώμενα μέλη ηλικίας από 4 έως και 24 ετών που φοιτούν σε δημόσιες δομές εκπαίδευσης στην Ελλάδα.

Οι δικαιούχοι μπορούν να επιλέξουν εξοπλισμό ανάλογα με τις ανάγκες τους σε ψηφιακό εξοπλισμό:

Τablets γενικών καθηκόντων

Ένα εύχρηστο και λειτουργικό tablet αποτελεί την ιδανική συσκευή για τη δημιουργία ενός απόλυτα παραγωγικού περιβάλλοντος τηλεκπαίδευσης και εργασίας. Στα βασικά χαρακτηριστικά που πρέπει κάποιος να δει περιλαμβάνονται το μέγεθος οθόνης σε ίντσες, η χωρητικότητα, οι επιδόσεις, η μνήμη RAM, η συνδεσιμότητα και η κάμερα.

Υπάρχουν μοντέλα γενικών καθηκόντων, που απευθύνονται σε χρήστες οι οποίοι δεν έχουν κάποια ειδική απαίτηση για το καινούριο τους μηχάνημα, π.χ. από την άποψη επιδόσεων αλλά παρέχουν ικανοποιητικό αποθηκευτικό χώρο για να “χωρέσει” άνετα όλες τις δημοφιλείς εφαρμογές τηλεκπαίδευσης αλλά και τα πολύτιμα αρχεία σας. Είναι τα πλέον κατάλληλα για βιντεοκλήσεις χωρίς κολλήματα και γρήγορη πλοήγηση στο ίντερνετ.

Αν αναζητάτε πιο προηγμένες λύσεις τεχνολογίας, υπάρχουν μοντέλα με πολυπύρηνο επεξεργαστή, μεγάλη μνήμη και μεγάλο αποθηκευτικό χώρο, κάμερες υψηλής ανάλυσης, και οθόνη υψηλής ανάλυσης. Είναι ιδανικά για εργασία με πολλά παράθυρα, για βιντεοκλήσεις με εξαιρετικά υψηλή ευκρίνεια. Επιπρόσθετα, θα συναντήσετε μοντέλα, που έρχονται με προηγμένες γραφίδες αφής και μαγνητικά πληκτρολόγια. Είτε έχετε μια συνάντηση, είτε κάνετε μια λίστα καθηκόντων ή απλά εξερευνάτε τη δημιουργικότητά σας, θα σας βοηθήσουν να αποτυπώσετε γρήγορα και απλά κάθε σας σκέψη.

DIMITRIS MARINIS PHOTOGRAPHY
Laptops για το σπίτι και εν κινήσει

Ένας φορητός υπολογιστής με αρκετά μικρές διαστάσεις και βάρος για να μπορεί κάποιος να το έχεις συνεχώς μαζί του, και παράλληλα με τεχνικά χαρακτηριστικά για να χρησιμοποιεί και τα πιο “βαριά” προγράμματα εφαρμογές είναι ιδανικό τεχνολογικό εργαλείο. Στα βασικά χαρακτηριστικά περιλαμβάνονται  το μέγεθος οθόνης σε ίντσες, η ανάλυση οθόνης, οι επιδόσεις, ο σκληρός δίσκος, η κάρτα γραφικών. Τα laptop με οθόνες μικρότερων ιντσών απευθύνονται σε όσους χρειάζονται υψηλή φορητότητα. Αν χρησιμοποιεί όμως κάποιος το laptop του για πολλές ώρες, σίγουρα θα χρειαστεί την καλύτερη δυνατή ισορροπία μεταξύ φορητότητας και λειτουργικότητας με μια μεγαλύτερη οθόνη υψηλής ανάλυσης. Ο επεξεργαστής καθορίζει σε μεγάλο βαθμό τις επιδόσεις του υπολογιστή, γι’αυτό και είναι ιδανικό να επιλέξετε πολυπύρηνους επεξεργαστές. Παράλληλα, η μνήμη RAM είναι απαραίτητη για την ομαλή λειτουργία του φορητού υπολογιστή, ιδιαίτερα για απαιτητικές εργασίες όπως multitasking και πρόσβαση σε πολλαπλά αρχεία ταυτόχρονα. Έγγραφα, φωτογραφίες, μουσική, ταινίες, σπουδαστικό υλικό σε ηλεκτρονική μορφή και προγράμματα, όλα καταλαμβάνουν χώρο στο σκληρό δίσκο. Σχεδόν όλα τα μοντέλα έρχονται εξοπλισμένα με δίσκο στερεάς κατάστασης (SDD), για να κερδίζεις σε επιδόσεις και ταχύτητα.

Για την απόλυτη ισορροπία μεταξύ επιδόσεων και μεγάλης χωρητικότητας, μπορεί κάποιος να επιλέξει κάποιο μοντέλο που διαθέτει δύο αποθηκευτικά μέσα. Έτσι, έχει γρήγορους χρόνους φόρτωσης του λειτουργικού και των προγραμμάτων και ταυτόχρονα τον απαραίτητο αποθηκευτικό χώρο για τα αρχεία του. Αναφορικά με την κάρτα γραφικών, η ενσωματωμένη κάρτα γραφικών είναι ιδανική για καθημερινή επεξεργασία γραφικών όπως παρακολούθηση ή επεξεργασία βίντεο, ή casual gaming και γενική επεξεργασία κειμένου, καθώς αυτές οι δραστηριότητες δεν απαιτούν ιδιαίτερα ισχυρή κάρτα γραφικών. Για υψηλές επιδόσεις σε απαιτητικές εφαρμογές όπως επεξεργασία εικόνας ή και απαιτητικό gaming, τότε ένα laptop με ανεξάρτητη κάρτα γραφικών είναι μονόδρομος.

Η επιλογή λειτουργικού συστήματος επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την γκάμα των υποστηριζόμενων εφαρμογών που θα μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει. Οι δύο βασικότερες επιλογές είναι τα Windows 10 της Microsoft και το macOS της Apple (MacBook). Και στις δύο κατηγορίες, υπάρχουν μοντέλα για όλες τις ανάγκες, για εργασία και εκπαίδευση.

Εκτός από τα “κλασικά” μοντέλα, θα συναντήσει κάποιος προτάσεις σε laptop 2-in-1. Διαθέτουν οθόνη αφής, ώστε να “παντρεύουν” την ευκολία των laptop με τη χρήση του φυσικού πληκτρολογίου, αλλά και Laptop “κομμένα και ραμμένα” στις απαιτήσεις των gamers, τα οποία επομένως μπορούν να “τρέξουν” ακόμη και το πιο απαιτητικό παιχνίδι. Αυτό σημαίνει πως είναι εξοπλισμένα με πανίσχυρους επεξεργαστές, διακριτές κάρτες γραφικών τελευταίας γενιάς, άφθονη RAM και πλούσιο ενσωματωμένο αποθηκευτικό χώρο.

Desktop PCs για όλους 

Στα Desktop PCs, οι επιλογές που έχει κάποιος στη διάθεσή του είναι αμέτρητες. Ένας Desktop υπολογιστής θα σε συντροφεύσει για αρκετά χρόνια και, το πιο σημαντικό, δέχεται πάρα πολλές αναβαθμίσεις. Έτσι, η επιλογή μηχανήματος με μνήμη 4BG RAM, στο μέλλον επιτρέπει να αναβαθμιστεί, αρκεί η μητρική κάρτα να δέχεται εύκολα αλλαγές. Επίσης, αν στο μέλλον επιθυμεί κάποιος να γίνει gamer, ένα καλό Desktop με μια αναβάθμιση της κάρτας γραφικών θα επιτρέψει το παιχνίδι με τις τελευταίες κυκλοφορίες σε τίτλους.

Στα βασικά χαρακτηριστικά περιλαμβάνονται οι επιδόσεις, ο σκληρός δίσκος και η κάρτα γραφικών. Αν εστιάζει κάποιος στις επιδόσεις, ένα desktop με πολυπύρηνο επεξεργαστή θα εξασφαλίζει καλύτερο multitasking, δηλαδή την εκτέλεση πολλών προγραμμάτων / διεργασιών ταυτόχρονα χωρίς καθυστέρηση και δυσκολία. Επιπρόσθετα, περισσότερη μνήμη RAM σημαίνει μικρότεροι χρόνοι φόρτωσης και ομαλότερη εναλλαγή μεταξύ των προγραμμάτων. Έγγραφα, φωτογραφίες, μουσική, ταινίες και προγράμματα, όλα καταλαμβάνουν χώρο στο σκληρό δίσκο. Αν θέλει να χρησιμοποιήσει κάποιος τον υπολογιστή ως media center ή home theater, τότε θα πρέπει να επιλέξει Desktop με μεγάλη χωρητικότητα, τουλάχιστον 1ΤΒ.

HARISSFAKIANAKIS

Αν θέλετε ισορροπία σε χωρητικότητα και επιδόσεις, καλό είναι να επιλέξετε έναν υπολογιστή που συνδυάζει δύο τεχνολογίες δίσκου. Η κάρτα γραφικών παίζει σημαντικό ρόλο κυρίως στο gaming ώστε να μπορεί κάποιος να απολαμβάνει βίντεο, ταινίες και gaming σε μεγαλύτερες αναλύσεις (με όριο την ανάλυση της οθόνης), με περισσότερες λεπτομέρειες και εφέ. Ένας υπολογιστής με ανεξάρτητη κάρτα γραφικών από 6GB VRAM και άνω, επιτρέπει να παίζει κάποιος τους περισσότερους σύγχρονους τίτλους σε Ultra ρυθμίσεις γραφικών.

Τέλος, το λειτουργικό σύστημα είναι η καρδιά κάθε υπολογιστή. Όχι μόνο καθορίζει το πώς θα αξιοποιήσει κάποιος τον υπολογιστή του, αλλά και το πώς θα συνεργάζεται με άλλες συσκευές που χρησιμοποιεί στην καθημερινότητά του. Τα Windows 10 και Apple macOS είναι τα κυρίαρχα λειτουργικά. To λειτουργικό της Microsoft είναι η ιδανική πλατφόρμα για PC gaming. Αν κάποιος είναι κάτοχος iPhone, Apple Watch series, ή και θέλει τα έγγραφα και οι φωτογραφίες του να παραμένουν ενημερωμένα σε όλες τις συσκευές του, τότε θα επιλέξει έναν iMac. Στην επιλογή λειτουργικού, σημαντικό ρόλο παίζουν και τα προγράμματα που έχει συνηθίσει να χρησιμοποιεί, καθώς ορισμένα προγράμματα είναι διαθέσιμα μόνο για macOS ή Windows 10.

Η κατηγορία All-in-One ξεχωρίζει για το εύκολο set-up και την εξοικονόμηση χώρου. Όλα τα υποσυστήματα στεγάζονται μέσα σε μια λεπτή οθόνη. Είναι ιδανικά τόσο για εργασία όσο και για ψυχαγωγία, όπως είναι η αναπαραγωγή πολυμέσων και άνετο browsing. Υπάρχουν μοντέλα με οθόνη αφής και υπερυψηλές αναλύσεις για αξεπέραστη εμπειρία σε κάθε περίσταση, εργασία και ψυχαγωγία.

Κάνε περισσότερα, απογείωσε την παραγωγικότητά σου

DIMITRIS MARINIS PHOTOGRAPHY

Με αφορμή το νέο πρόγραμμα Ψηφιακή μέριμνα, η Apple έρχεται για ακόμα μία χρονιά να υπενθυμίσει πως τα iPad και Mac αποτελούν την πιο σύγχρονη και αξιόπιστη επιλογή στην εκπαίδευση, βάζοντας στο επίκεντρο τόσο τον μαθητή όσο και τον εκπαιδευτικό.

Τα iPad και Mac είναι υπολογιστικές συσκευές που μπορούν να φέρουν εις πέρας οποιαδήποτε εργασία τους ζητηθεί. Οι ισχυρές επιδόσεις συνδυάζονται άψογα με τα εύχρηστα και «έξυπνα» λειτουργικά macOS και iPadOS τα οποία συναντάμε στα Mac και iPad αντίστοιχα. Απλές στη χρήση και εύκολες στη διαχείριση, μπορούν να χρησιμοποιηθούν αμέσως μόλις βγουν από το κουτί τους, ακόμη και από τον πιο αρχάριο χρήστη.

Όποια κι αν είναι η σχέση σου με τα προϊόντα τεχνολογίας, η εξοικείωση στα περιβάλλοντα των macOS και iPadOS είναι θέμα μερικών λεπτών. Με αυτό τον τρόπο διατηρείς την παραγωγικότητά σου σε υψηλά επίπεδα, την ίδια στιγμή που περνάς άμεσα από την έμπνευση στη δημιουργία!

Γιατί να επιλέξεις τον Κωτσόβολο για την εξαργύρωση του voucher ψηφιακής μέριμνας;

Στον Κωτσόβολο θα βρεις μια τεράστια ποικιλία προϊόντων, που καλύπτει κάθε σου ανάγκη για τον ψηφιακό εξοπλισμό σου.

Είτε μέσα από το μεγάλο δίκτυο καταστημάτων του Κωτσόβολου σε όλη την Ελλάδα είτε μέσα από το ηλεκτρονικό κατάστημα, μπορείς να επιλέξεις γρήγορα και εύκολο τον εξοπλισμό που σου ταιριάζει! Μετά την αγορά, ο Κωτσόβολος συνεχίζει να σε στηρίζει με το πρόγραμμα Τεχνικής Υποστήριξης Total Support για οποιοδήποτε τεχνικό πρόβλημα παρουσιαστεί στη συσκευή σου.

Τέλος, αν επιλέξεις κάποιο προϊόν που η τιμή του ξεπερνάει την αξία του voucher, ο Κωτσόβολος διαθέτει ευέλικτους τρόπους αποπληρωμής, όπως πλάνο δόσεων και επιλογή έως 48 άτοκων δόσεων με πιστωτική κάρτα, για να σε διευκολύνει να αποκτήσεις αυτό που πραγματικά χρειάζεσαι.



 

 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα