Η Terraform σταματά το blockchain πίσω από το Luna για 2η φορά μέσα σε 24 ώρες

Παρασκευή, 13 Μαΐου 2022 10:59
UPD:11:05
Shutterstock

Το blockchain πίσω από το stablecoin TerraUSD και το συνδεδεμένο διακριτικό Luna σταμάτησε τις νέες συναλλαγές για δεύτερη φορά σε λιγότερο από μία ημέρα.

Η Terraform Labs ανέφερε σε tweet ότι οι οντότητες που είναι υπεύθυνες για την επαλήθευση των συναλλαγών στο blockchain, έκαναν το βήμα για να «καταλήξουν σε ένα σχέδιο για την ανασύσταση» του δικτύου Terra.

Το TerraUSD ήταν ένα από τα μεγαλύτερα και πιο προσεκτικά παρακολουθημένα αλγοριθμικά stablecoins πριν διαλυθεί η επιδιωκόμενη σύνδεση 1-1 με το δολάριο αυτή την εβδομάδα. Η αποκάλυψη προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις μέσω της κρυπτογράφησης, προκαλώντας βαθιές απώλειες πριν σταθεροποιηθεί το συναίσθημα.

Το stablecoin, γνωστό και ως UST, διαπραγματευόταν κάτω από 20 σεντς το πρωί της Παρασκευής στο Λονδίνο, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg. Το Luna έχει βυθιστεί σχεδόν στο μηδέν, σε σύγκριση με το υψηλό όλων των εποχών των 119,51 δολάρια. Οι ευρύτερες αγορές κρυπτογράφησης ανέκαμψαν, με το Bitcoin να αυξάνεται έως και 8,4%.

Τα συνολικά tokens Luna σε κυκλοφορία αυξήθηκαν από 1,46 δισεκατομμύρια χθες σε περισσότερα από 6,5 τρισεκατομμύρια, σύμφωνα με στοιχεία του CoinMarketCap.

Στην περίπτωση του terraUSD οι επενδυτές μπορούν να ανταλλάξουν μία μονάδα του, ανεξάρτητα από την τιμή στην οποία διαπραγματεύεται αυτήν τη στιγμή, με luna αξίας 1 δολαρίου. Αυτό σημαίνει ότι αν η αξία του terraUSD πέσει κάτω από αυτό το όριο, δημιουργείται μια ευκαιρία αρμπιτράζ. Οι δημιουργοί του νομίσματος βασίζονταν σε αυτόν τον μηχανισμό για να το διατηρούν κοντά στο 1 δολάριο. Τελικά η αξία του υποχώρησε προσωρινά ακόμη και κάτω από τα 30 σεντς.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα