BNP Paribas: Εκτίμηση για σταθερά υψηλά επιτόκια σε μακροπρόθεσμη βάση

Πέμπτη, 12 Μαΐου 2022 13:21
UPD:13:22
REUTERS/YUYA SHINO

Ο κόσμος μπορεί να μην επιστρέψει στην προ πανδημίας συνήθεια των εξαιρετικά χαμηλών επιτοκίων και του πληθωρισμού, σύμφωνα με τους αναλυτές στρατηγικής της BNP Paribas.

Ο αυξανόμενος πληθωρισμός σημαίνει ότι οι αγορές στοιχηματίζουν σε μια ραγδαία αλληλουχία αυξήσεων των επιτοκίων τα επόμενα χρόνια. Αυτό έκανε τους στρατηγικούς συμβούλους της τράπεζας να δουν διαρθρωτικά υψηλότερα επιτόκια, με βάση την κλιματική αλλαγή, τη γεωπολιτική, την αύξηση των μισθών και τις κρατικές δαπάνες.

«Η πράσινη μετάβαση, η μερική αποπαγκοσμιοποίηση και οι δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις τα επόμενα χρόνια, και οι πρόσθετες ανάγκες χρηματοδότησης, θα μπορούσαν να σημαίνουν ότι τα ποσοστά θα είναι διαρθρωτικά υψηλότερα τα επόμενα χρόνια», δήλωσε η Camille de Courcel, επικεφαλής στρατηγικής της BNP. Οι εκτιμήσει για τα επιτόκια σε 20 έως 30 χρόνια από τώρα εξακολουθούν να δίνουν «άφθονο χώρο για να ανατιμηθούν υψηλότερα».

Η θέση της τράπεζας είναι ότι αυτοί οι παράγοντες θα ενισχύσουν τις πιέσεις στις τιμές, ενώ οι υψηλότερες επενδύσεις θα περιορίσουν την ανάγκη για χαλαρή νομισματική πολιτική. 

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα