«Ηπια» ενημερωτική εκστρατεία κατά της φοροδιαφυγής

Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2008 15:10
UPD:15:17
EUROKINISSI /ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Την ενημερωτική εκστρατεία για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής παρουσίασε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης στο Εθνικό Συμβούλιο κατά της φοροδιαφυγής.

Η εκστρατεία, όπως είπε ο υπουργός, εστιάζει στην ανάδειξη της κοινωνικής διάστασης της φοροδιαφυγής και υπογραμμίζει την ανάγκη και τη χρησιμότητα της φορολογικής συνείδησης, χωρίς να αποδίδει ευθύνες σε καμία συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα.

Η βασική πρόταση της εκστρατείας είναι: «Η φορολογική συνείδηση είναι κοινωνική συνείδηση. Ξεκινάει από τον καθένα, μας ωφελεί όλους».

«Θα δείτε ότι είναι μια ήπια εκστρατεία. Δεν θίγει κανέναν. Απευθύνεται στη συνείδησή μας. Με την εκστρατεία αυτή δίνουμε μια άλλη ματιά στη φορολογική συμπεριφορά. Στη φορολογική συνείδηση. Γιατί, η φορολογική συνείδηση είναι κοινωνική συνείδηση. Ξεκινά από τον καθένα, μας ωφελεί όλους», ανέφερε ο υπουργός.

Κατά τη διάρκεια του Εθνικού Συμβουλίου για την Αντιμετώπιση της Φοροδιαφυγής, εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων ζήτησαν να αποσαφηνισθεί το ζήτημα του ελάχιστου κόστους χρήσης και υπέβαλαν τις δικές τους προτάσεις.

Ο υπουργός σημείωσε ότι σύντομα θα ανακοινωθούν οι θέσεις του ΥΠ.ΟΙ.Ο. για το ελάχιστο κόστος χρήσης, οι οποίες είναι πολύ κοντά σε αυτές των φορέων. Το νέο σύστημα, προσέθεσε ο Υπουργός, είναι ήπιο και λογικό και δεν έχει καμία σχέση με το παλαιό σύστημα των τεκμηρίων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα