Ανεβάζουν προσδοκίες

Τι έγινε στις αγορές
Σάββατο, 29 Νοεμβρίου 2008 00:01

Aνοδικές τάσεις επικράτησαν χθες στα περισσότερα διεθνή χρηματιστήρια, χάρη στις προσδοκίες ότι οι προσπάθειες των κυβερνήσεων για ενίσχυση της οικονομίας θα αποτρέψουν τον κίνδυνο παγκόσμιας ύφεσης.

Στην αγορά της Νέας Υόρκης, ο δείκτης S&P 500 ενισχύθηκε για πέμπτη διαδοχική ημέρα, καταγράφοντας αυτή την εβδομάδα τα μεγαλύτερα κέρδη από το 1974.

Σε θετικό έδαφος κινήθηκαν και οι υπόλοιποι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου, με τον Dow Jones να ενισχύεται κατά 1,10%, σε μια συνεδρίαση με περιορισμένο όγκο συναλλαγών, λόγω ημιαργίας.

Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρέθηκε η μετοχή της Citigroup. Η μετοχή της έχει ανακάμψει κατά 121% από το ναδίρ 15 ετών (στα 3,77 δολάρια) που είχε σημειώσει στις 21 Νοεμβρίου.

Θετική ήταν και η εικόνα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, με τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σε θετικό έδαφος για πέμπτη διαδοχική ημέρα και με τον πανευρωπαϊκό δείκτη Dow Jones Stoxx 600 να καταγράφει τις καλύτερες εβδομαδιαίες επιδόσεις από το 2001.

Η ενίσχυση των μετοχών εταιρειών του κλάδου αερομεταφορών επισκίασε τις πιέσεις που δέχθηκαν οι μετοχές τεχνολογίας, έπειτα από τις αναθεωρημένες προβλέψεις της STMicroelectronics.

Ο γενικός δείκτης του Χρηματιστηρίου της Μουμπάης έκλεισε με οριακά κέρδη -κατά την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης μετά τις αιματηρές επιθέσεις στο χρηματοοικονομικό κέντρο της χώρας- εν μέσω ανησυχιών για τον οικονομικό αντίκτυπο των επιθέσεων.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα