Ο Έλον Μασκ θέλει να πενταπλασιάσει τα έσοδα του Twitter

Δευτέρα, 09 Μαΐου 2022 00:00
UPD:00:30
REUTERS/DADO RUVIC

Ο Έλον Μασκ, θέλει να πενταπλασιάσει τα έσοδα του Twitter, προσδοκώντας ετήσιες πωλήσεις 26,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων έως το 2028, από πέντε δισεκατομμύρια δολάρια που ήταν το προηγούμενο έτος, γράφουν οι « New York Times». 

Σύμφωνα με έγγραφα που έχει στη διάθεσή της η αμερικανική εφημερίδα, το νέο αφεντικό του Twitter εκτιμά ότι το μερίδιο από τις διαφημίσεις θα πρέπει να μειωθεί από το 90% στο 45%  και στη συνέχεια οι πωλήσεις θα αυξηθούν κατά 12 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ άλλα δέκα δισεκατομμύρια δολάρια θα πρέπει να προέρχονται από συνδρομές. Οι ταμειακές ροές θα πρέπει επίσης να αυξηθούν σε 3,2 δισεκατομμύρια δολάρια το 2025 και στη συνέχεια σε 9,4 δισεκατομμύρια δολάρια το 2028, έγραψε η εφημερίδα.

Ο Μασκ αναμένει ότι ο αριθμός των εργαζομένων στο Twitter θα αυξηθεί από 7.500 σε 11.100 έως το 2025. Ούτε ο Μασκ ούτε το Twitter σχολίασαν πάντως το δημοσίευμα.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα, η υπηρεσία σύντομων μηνυμάτων των ΗΠΑ συμφώνησε στην εξαγορά από τον Μασκ του Twitter αντί 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αυτή τη στιγμή, το Twitter έχει περίπου 217 εκατομμύρια χρήστες.

Ο Μασκ θέλει να διασφαλίσει την εξαγορά με δάνεια, εν μέρει με δικά του κεφάλαια και  με συνεργασίες. Πρόσφατα εξασφάλισε  επτά δισεκατομμύρια δολάρια από μια ομάδα επενδυτών. Ανάμεσά τους είναι ο συνιδρυτής της Oracle Λάρι Έλισον και τα επενδυτικά κεφάλαια Sequoia Capital και Qatar Holding.Ο Έλισον, που θεωρείται φίλος του Μασκ, θα παράσχει περίπου ένα δισεκατομμύριο δολάρια.

Την ίδια στιγμή, το αφεντικό της Tesla θέλει να πάρει άλλους μετόχους στο πλευρό του και συνομιλεί μεταξύ άλλων με τον πρώην αφεντικό και ιδρυτή του Twitter, Τζακ Ντόρσεϊ. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα