14ο Συνέδριο ΝΔ - Γ. Πλακιωτάκης: Είμαστε δίπλα σε κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα

Σάββατο, 07 Μαΐου 2022 19:20
UPD:08/05/2022 00:17
facebook.com/plakiotakis

«Είμαστε δίπλα σε κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα», τόνισε στην ομιλία του στο 14ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης.

«Ο κόσμος μας είναι διαφορετικός. Η Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, συνιστά κατάφορη παραβίαση του διεθνούς δικαίου, απειλεί την εδαφική ακεραιότητα μίας ευρωπαϊκής χώρας, προκαλεί χιλιάδες αθώα θύματα, μας γυρίζει πίσω σε εποχές φρίκης και αγριοτήτων που θέλαμε να ξεχάσουμε.

Η Ελλάδα, με τη στάση της, βρίσκεται, για μία ακόμα φορά, στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Η Ευρώπη και ο κόσμος πρέπει να βάλουν τέλος σε αναθεωρητικές πρακτικές και επιθυμίες αλλαγής συνόρων. Η Ουκρανία πρέπει να στηριχτεί. Τα εγκλήματα πολέμου πρέπει διερευνηθούν και όσοι τα διέπραξαν πρέπει να τιμωρηθούν», είπε. 

«Η χρονική συγκυρία», συνέχισε, « είναι - όμως - ιδιαιτέρως σημαντική και για την πατρίδα μας, τις Ελληνίδες και τους Έλληνες.

Η παγκόσμια ενεργειακή κρίση, αλλά και η επιπρόσθετη αρνητική επίπτωση του πολέμου, ήρθαν να προστεθούν στην υγειονομική κρίση που ταλαιπωρεί για δύο χρόνια τον πλανήτη. Βιώνουμε όλοι μια πρωτοφανή άνοδο του κόστους της ενέργειας, που μετακυλίεται στην τιμή βασικών αγαθών και υπηρεσιών, καθιστώντας δύσκολη την καθημερινότητα νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Απέναντι στην πολύ δύσκολη αυτή πραγματικότητα, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εργάζεται συστηματικά για τη στήριξη της κοινωνίας και της οικονομίας». 

Όπως υπογράμμισε, «Στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής συμμετέχουμε στη μεγάλη αυτή προσπάθεια. 

• Στηρίξαμε τους ναυτικούς και τη ναυτιλία, έναν από τους κλάδους που επλήγησαν με ιδιαίτερη ένταση από την πανδημία.

• Ενισχύσαμε το Λιμενικό Σώμα με σύγχρονα μέσα και ανθρώπινο δυναμικό με αποτέλεσμα τη σημαντική βελτίωση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του. Η εξέλιξη αυτή, σε συνδυασμό με την τιτάνια προσπάθεια των γυναικών και του ανδρών του Λιμενικού, που επιχειρούν με αποφασιστικότητα, σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και απόλυτη προτεραιότητα την προστασία της ανθρώπινης ζωής οδήγησε σε εντυπωσιακή μείωση της τάξεως του 90%, των μεταναστευτικών ροών σε σχέση με το 2019.

• Προχωράμε με γρήγορους ρυθμούς στην αξιοποίηση των λιμανιών της χώρας μας.

• Αυξήσαμε κατά 24 τις άγονες γραμμές, δημιουργώντας ένα νέο ισχυρό πλέγμα ακτοπλοϊκών συνδέσεων που διασφαλίζει την πλήρη συγκοινωνιακή κάλυψη των νησιών μεταξύ τους και με την ηπειρωτική Ελλάδα.

• Ενισχύσαμε την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα και στις παραλίες. 

• Δημιουργήσαμε, για πρώτη φορά, Εθνική Στρατηγική για την Ολοκληρωμένη Θαλάσσια Πολιτική στο νησιωτικό χώρο. Για πρώτη φορά ειδικά χρηματοδοτικά εργαλεία, όπως το πρόγραμμα Νέαρχος, διασφαλίζουν ισχυρή αναπτυξιακή προοπτική για τους νησιώτες και τα νησιά μας.

• Εγκαινιάσαμε τη νέα, ψηφιακή εποχή, στις σχέσεις του Λιμενικού Σώματος με την κοινωνία». 

«Όπλο μας, τα λίγα λόγια και τα πολλά έργα. Η απόλυτη συνέπεια στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις. Οι σωστές προτεραιότητες. Η συνέχεια στις μεγάλες θεσμικές αλλαγές. Οι μεταρρυθμίσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πλακιωτάκης. 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα