Wall Street: Με απώλειες ολοκληρώθηκε η εβδομάδα

Παρασκευή, 06 Μαΐου 2022 23:58
UPD:07/05/2022 00:08
REUTERS/ANDREW KELLY

Στο κόκκινο βρέθηκαν και σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, με τους επενδυτές να αδυνατούν να ξεπεράσουν τις σαρωτικές απώλειες της χθεσινής συνεδρίασης, όπου ο Dow Jones σημείωσε τις χειρότερες αποδόσεις των τελευταίων δύο ετών.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones έχασε 0,29% στις 32.901 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,57% στις 4.123 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε κατά 1,40% στις 12.144 μονάδες.

Σε εβδομαδιαία βάση,ο Dow να καταγράφει το έκτο διαδοχικό 5νθήμερο με αρνητικό πρόσημο και ο S&P 500, το 5ο.

 Η εικόνα του τεχνολογικού κλάδου  ήταν αναμενόμενο να είναι χειρότερη, καθώς η απόδοση του 10ετούς ομολόγου ΗΠΑ έφτασε, σήμερα, στο 3,13% για πρώτη φορά από το 2018. Η άνοδος των ομολογιακών αποδόσεων είναι η νούμερο ένα αιτία της μεγάλης αποεπένδυσης από τις μετοχές αξίας.

Mεγάλες ήταν οι απώλειες για τις εταιρείες τεχνολογίας, αλλά σε αρνητικό έδαφος κινήθηκαν και οι εταιρείες ηλεκτρονικού λιανεμπορίου

«Το ευρέως αναμενόμενο ράλι ανακούφισης που παρατηρήθηκε στις μετοχές και τα ομόλογα μετά τη «λιγότερο επιθετική» Fed την Τετάρτη ήταν βραχύβιο», ανέφερε η Barclays. Ωστόσο κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει αυτό το ενδεχόμενο, εκτός κι αν ο αυξανόμενος πληθωρισμός αντιστρέψει γρήγορα την πορεία του.

Παρά τον αυξανόμενο πληθωρισμό και τους φόβους για επιβράδυνση της ανάπτυξης τον προηγούμενο μήνα δημιουργήθηκαν 428.000 νέες θέσεις εργασίας- λίγο πάνω από την εκτίμηση του Dow Jones για 400.000 προσλήψεις-  γεγονός που φρέναρε την ελεύθερη πτώση του αμερικανικού χρηματιστηρίου.

Η έκθεση για τις θέσεις εργασίας "έχει κάτι για όλους: σταθερή αύξηση των θέσεων εργασίας που στηρίζει την οικονομική ανάκαμψη με λιγότερη πίεση στους μισθούς, και πιθανώς κατευνάζοντας τους φόβους για τον πληθωρισμό", δήλωσε ο John Lynch, επικεφαλής επενδύσεων της Comerica Wealth Management.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα