ΕΒΕΑ: Πρόσκληση προκαταρκτικής εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τα ακίνητα και την ιαματική πηγή «Ιπποκράτης» Πολιχνίτου Λέσβου

Παρασκευή, 06 Μαΐου 2022 16:29
UPD:16:29

Ο Δήμος Δυτικής Λέβου, προγραμματίζει διεθνή διαγωνισμό, εντός του 3ου τριμήνου του 2022, για την ποιοτική αναβάθμιση και αξιοποίηση των ακινήτων και της Δημοτικής Πηγής «Ιπποκράτης» Πολιχνίτου (θερμοπηγή).

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ) γνωρίζει στις επιχειρήσεις- μέλη του και σε κάθε ενδιαφερόμενο ότι ο Δήμος Δυτικής Λέβου απευθύνει πρόσκληση στους ενδιαφερόμενους να καταθέσουν τις προτάσεις τους για την ποιοτική αναβάθμιση και αξιοποίηση των ακινήτων και της Δημοτικής Πηγής.

Οι προτάσεις των ενδιαφερόμενων θα πρέπει να κατατεθούν στο πρωτόκολλο του Δήμου Δυτικής Λέσβου (Καλλονή ΤΚ 81107) έως 31 Μαΐου 2022 και ώρα 14:30 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected].

Σχετικές πληροφορίες παρέχονται στο τηλ.: 2253350506 ή στο e-mail: [email protected].

Όπως σημειώνει ο Δήμος η εν λόγω πρόσκληση στοχεύει:

   - στην ενημέρωση των επενδυτών (στην Ελλάδα και στο εξωτερικό),

αναφορικά με την πρόθεση του Δήμου να προκηρύξει Διεθνή Διαγωνισμό για την μακροχρόνια αξιοποίηση των ιαματικών πηγών, των ακινήτων στο οποίο εντοπίζονται και των υφιστάμενων υποδομών και

   - στην αναζήτηση προτάσεων για την ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου τουριστικού προϊόντος, το οποίο μπορεί να ξεκινά από την ευεξία και να φτάνει μέχρι την ίαση, με την αναβάθμιση των υφιστάμενων υποδομών και την ανάλογη διαμόρφωση των ακινήτων.

Όλα τα ανωτέρω εντάσσονται στο πλαίσιο ενός ευρύτερου οράματος ανάπτυξης της ΔΕ Πολιχνίτου και του Δήμου Δυτικής Λέσβου με στόχο στην αναστροφή της πληθυσμιακής συρρίκνωσης των χωριών του Δήμου, μέσα από την επανασύσταση των μεγαλύτερων κωμοπόλεων, ως οικονομικών πόλων.

Στην προκειμένη περίπτωση, ο Δήμος σκοπεύει στην αξιοποίηση του βασικού συγκριτικού πλεονεκτήματος της ΔΕ Πολιχνίτου, της γεωθερμίας γενικά και των ιαματικών πηγών ειδικά. Κατ' αυτόν τον τρόπο, επιδιώκεται η ενίσχυση της αναγνωρισιμότητας της περιοχής και της επισκεψιμότητας σε αυτή (τριτογενής τομέας - επώνυμα και υψηλού επιπέδου τουριστικά προϊόντα), η υποστήριξη ενός εξωστρεφούς παραγωγικού συστήματος και η προστασία και ανάδειξη του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος, παρέχοντας ποικίλες ευκαιρίες απασχόλησης στον τοπικό πληθυσμό.

   Περισσότερα πληροφορίες: https://acci.gr/wp-content/uploads/2022/05/PROSKLISI.pdf



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα