MIG: Εξαγορά του 49,99% της Flight Ambulance International

Δευτέρα, 01 Δεκεμβρίου 2008 15:28
UPD:15:31

Στην εξαγορά ποσοστού 49,99% των μετοχών της εταιρείας Flight Ambulance International Rent – A – Jet Aktiengesellschaft (FAI), από την βασική μέτοχό της Axtmann Beteiligungus GmbH, έναντι 15 εκατ. ευρώ, προχώρησε η Marfin Investment Group.

Βάσει των όρων της συμφωνίας, η MIG διατηρεί το δικαίωμα σε περίοδο δύο ετών να αυξήσει την συμμετοχή της σε 51% του μετοχικού κεφαλαίου, με τίμημα επιπλέον ποσό 2,5 εκατ. ευρώ.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, «η FAI περιλαμβάνεται στις τρεις κορυφαίες εταιρείες αεροδιακομιδών στην Ευρώπη, στις πέντε κορυφαίες στον κόσμο, και είναι μία από τις λίγες εγκεκριμένες αεροπορικές εταιρείες από τις μεγαλύτερες μη κυβερνητικές οργανώσεις στον κόσμο».

Η εταιρεία έχει έδρα τη Νυρεμβέργη της Γερμανίας και προσφέρει ιδιωτικές αεροπορικές υπηρεσίες, ως επί το πλείστον ειδικευμένες στη διακομιδή ασθενών σε εταιρείες, κρατικούς και μη κυβερνητικούς οργανισμούς. Ελέγχει έναν αποτελεσματικό και αξιόπιστο στόλο 7 Lear jets, ενώ διαχειρίζεται και επιπλέον 2 αεροσκάφη LJ 60.

Η έδρα του στόλου είναι το χαμηλού κόστους Διεθνές Αεροδρόμιο Νυρεμβέργης (το οποίο λειτουργεί σε 24ωρη βάση), στο οποίο η FAI διαθέτει ιδιόκτητες εγκαταστάσεις διοίκησης και συντήρησης.

«Η συναλλαγή αυτή χωρίς αμφιβολία ανταποκρίνεται στα επενδυτικά μας κριτήρια και έχει πολύ υποσχόμενες συνέργειες με δραστηριότητες στον τομέα της Υγείας της MIG», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της MIG, Ανδρέας Βγενόπουλος.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΜΙΓ



Σχολιασμένα