Μπέρμποκ: Η Γερμανία προωθεί  εμπάργκο πετρελαίου στη Ρωσία

Δευτέρα, 02 Μαΐου 2022 09:07
UPD:09:09
REUTERS/DADO RUVIC

Η υπουργός  Εξωτερικών της Γερμανίας, Ανναλένα Μπέρμποκ τόνισε ότι το Βερολίνο  πιέζει για την επιβολή εμπάργκο πετρελαίου στη Ρωσία ως μέρος του έκτου πακέτου κυρώσεων της ΕΕ. «Η Ρωσία πλήττεται τόσο πολύ από τον επιθετικό πόλεμο και τις δυτικές κυρώσεις που η χώρα δεν θα μπορεί να σταθεί ξανά στα πόδια της, οικονομικά, για χρόνια», είπε η Μπέρμποκ μιλώντας στην εκπομπή «Anne Will» του ARD. 

«Μέσω των κυρώσεων, διασφαλίζουμε ότι δεν είναι δυνατή τα επόμενα χρόνια περαιτέρω στρατιωτική δράση από τις ρωσικές δυνάμεις σε άλλες περιοχές», τόνισε η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας. «Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν αποδυναμώνει έτσι τη χώρα του. Η συνοχή της Δύσης είναι τόσο σημαντική γιατί δεν μπορεί κανείς να είναι σίγουρος τι θα κάνει η Ρωσία στη συνέχεια».

Ο Πούτιν δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο επίθεσης στη Μολδαβία ή στα κράτη της Βαλτικής. «Αν το δεχθούμε αυτό, θα ήταν πρόσκληση για περισσότερες επιθέσεις», είπε η Μπέρμποκ. Σύμφωνα με την Γερμανίδα υπουργό Εξωτερικών, οι δυτικές κυρώσεις στοχεύουν επίσης να αποδυναμώσουν την οικονομία της Ρωσίας, ώστε να μην μπορεί να ξεκινήσει άλλον πόλεμο. «Φυσικά και θέλω η Ρωσία να μην κάνει ποτέ ξανά επιθετικό πόλεμο που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο», είπε ο πολιτικός των Πρασίνων.

 «Δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι ποια θα είναι τα επόμενα ρωσικά βήματα». Γι' αυτό επενδύουμε τώρα στην ασφάλεια των κρατών -εταίρων μας και θα σταθούμε μαζί για την ειρήνη. Το οφείλουμε στους γείτονές σου. Οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας θα αρθούν μόνο όταν η Ρωσία αποσύρει όλα τα στρατεύματά της από την Ουκρανία».

Πριν από μερικές εβδομάδες, η Δύση εκτιμούσε ότι οι άμεσες ενεργειακές κυρώσεις δεν θα μπορούσαν να διαρκέσουν πάνω από έναν μήνα, λέει η Πράσινη πολιτικός.«Αλλά τώρα έχουν γίνει προετοιμασίες γιατί, σε περίπτωση που έχουμε αμφιβολίες, οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας πρέπει να μπορούν να διαρκέσουν για χρόνια». 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα