Boeing: Συμφωνία για τις νέες συμβάσεις εργασίας

Αποφεύχθηκε η απεργία
Τρίτη, 02 Δεκεμβρίου 2008 11:50

Σε συμφωνία με τους μηχανικούς για τις νέες τετραετείς συμβάσεις εργασίας κατέληξε η διοίκηση της Boeing, αποτρέποντας μια πιθανή απεργία στην δεύτερη μεγαλύτερη κατασκευάστρια εμπορικών αεροσκαφών στον κόσμο.

Τις νέες συμβάσεις ενέκρινε το 79% των μηχανικών και το 69% των τεχνικών, όπως ανακοινώθηκε από το συνδικάτο των εργαζομένων στη βιομηχανία αεροδιαστημικής, Society of Professional Engineering Employees in Aerospace, το οποίο εκπροσωπεί 20.500 υπαλλήλους.

«Η έγκριση αυτών των συμβολαίων αποτελεί ένα πρώτο βήμα για την αποκατάσταση της σχέσης μεταξύ της διοίκησης της Boeing και του προσωπικού της στο μηχανολογικό και το τεχνικό τμήμα», δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της ένωσης Ρέι Γκόφορθ.

Το συνδικάτο είχε απειλήσει να προχωρήσει σε απεργιακές κινητοποιήσεις, σε περίπτωση που δεν ικανοποιούνταν αιτήματα που σχετίζονται με την ασφάλεια στο χώρο εργασίας και τις αποζημιώσεις – αντίστοιχα με εκείνα που είχαν οδηγήσει τους μηχανολόγους σε απεργία, για οκτώ εβδομάδες μέχρι τις 2 Νοεμβρίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα