Σε συνομιλίες για συγχώνευση BA-Qantas

Τρίτη, 02 Δεκεμβρίου 2008 15:32
UPD:17:34

Σε συνομιλίες με τον εθνικό αερομεταφορέα της Αυστραλίας Qantas για μια πιθανή συγχώνευση βρίσκεται η British Airways.

Σε σημερινή ανακοίνωσή της, η βρετανική εταιρεία αναφέρει ότι «εξετάζει μια πιθανή συγχώνευση με την Qantas Airways, μέσω μιας εταιρικής δομής με διπλή παρουσία στο χρηματιστήριο», ενώ διευκρινίζει ότι συνεχίζονται οι συζητήσεις και με την Iberia.

«Δεν υπάρχει εγγύηση ότι θα πραγματοποιηθεί οποιουδήποτε είδους συναλλαγή και, σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο, θα εκδοθεί νέα ανακοίνωση», σημειώνει η British Airways.

Σημειώνεται ότι η φημολογία περί διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο εταιρειών ήταν έντονη τις τελευταίες μέρες στην Αυστραλία.

Νωρίτερα σήμερα, η Qantas χαιρέτησε την απόφαση της ρυθμιστικής χρηματοοικονομικής αρχής της Αυστραλίας να αναθεωρήσει ορισμένους κανόνες, οι οποίοι περιορίζουν την απόκτηση ποσοστού στον αερομεταφορέα.

Βάσει της υφιστάμενης νομοθεσίας, ένας ανεξάρτητος ξένος επενδυτής μπορεί να αποκτήσει ποσοστό έως 25% στην Qantas, ενώ οι ξένες αεροπορικές εταιρείες μπορούν συλλογικά να αποκτήσουν έως το 35% του μετοχικού κεφαλαίου της.

Αν και το όριο του 49% στις ξένες επενδύσεις αναμένεται να διατηρηθεί, η αυστραλιανή κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να άρει το όριο στις ανεξάρτητες ξένες επενδύσεις, επιτρέποντας σε μία εταιρεία να αποκτήσει έως και το 49% της Qantas.

Οι μετοχές της ΒΑ ενισχύθηκαν στο χρηματιστήριο του Λονδίνου έως και 17% στις 163,7 πένες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα