Διευρύνονται τα κέρδη του γιεν

Τετάρτη, 03 Δεκεμβρίου 2008 15:23
UPD:15:26

Διευρύνονται τα κέρδη του γιεν έναντι των υπολοίπων βασικών νομισμάτων, εν μέσω αυξημένης αποστροφής κινδύνου, καθώς οι επενδυτές περιορίζουν τις θέσεις τους σε ενεργητικό υψηλής απόδοσης.

Την ίδια στιγμή, πτώση καταγράφει το ευρώ έναντι δολαρίου και γιεν, καθώς εντείνονται οι προσδοκίες για μια «γενναία» μείωση των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) στη συνεδρίαση της Πέμπτης.

Πιο συγκεκριμένα, η ΕΚΤ αναμένεται να προχωρήσει αύριο στη μεγαλύτερη μείωση επιτοκίων στην ιστορία της, έχοντας τα περιθώρια για «γενναία» μείωση του κόστους δανεισμού, λόγω αποκλιμάκωσης των πληθωριστικών πιέσεων.

Σε «επιθετική» μείωση επιτοκίων, κατά 100 μονάδες βάσης, εκτιμάται ότι θα προχωρήσει και η Τράπεζα της Αγγλίας (ΒοΕ).

Στις 14:14 ώρα Ελλάδος, το ευρώ υποχωρούσε κατά 0,7% έναντι του ιαπωνικού νομίσματος στα 117,81 γιεν, ενώ το δολάριο υποχωρούσε κατά 0,2% στα 93,18 γιεν.

Το ευρώ σημείωνε πτώση μισής ποσοστιαίας μονάδας έναντι του δολαρίου, διαμορφούμενο στα 1,2648 δολάρια. Στη μείωσή του συνέβαλαν και τα αποθαρρυντικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα για τη μεταποίηση στην Ευρωζώνη. http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/12/03/1600544.htm



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα