Ασιατικά Χρηματιστήρια

Πέμπτη, 04 Δεκεμβρίου 2008 05:43

Ανοδικά κινήθηκαν οι περισσότερες ασιατικές μετοχές καθώς η Νέα Ζηλανδία μείωσε τα επιτόκια, η Nippon Oil Corp. και η Nippon Mining Holdings Inc. είπαν ότι ενδέχεται να συγχωνευθούν και η Babcock & Brown Ltd. έλαβε στήριξη πιστωτών.

Οι μετοχές της AMP Ltd. αναρριχήθηκαν 3,1% στη Ν. Ζηλανδία μετά την απόφαση της κεντρικής τράπεζας της χώρας να μειώσει κατά 1,5% - μείωση ρεκόρ – τα επιτόκια δανεισμού. Οι μετοχές της Nippon Oil, της μεγαλύτερης εταιρείας διΰλισης πετρελαίου της Ιαπωνίας και της Nippon Mining αναρριχήθηκαν πλέον του 11%. Οι μετοχές της Babcock & Brown Ltd., της εταιρείας διαχείρισης κεφαλαίων της Αυστραλίας, που μάχεται να μην χρεοκοπήσει, εκτινάχθηκαν 90%. Επίσης στο Σύδνεϋ οι μετοχές της Billabong International Ltd. σημείωσαν τις μεγαλύτερες απώλειες σε τέσσερα χρόνια μετά την ανακοίνωσή της ότι τα κέρδη της το πρώτο εξάμηνο μάλλον μειώθηκαν.

Ο MSCI Asia Pacific Index σημείωσε άνοδο 0,2% φθάνοντας στις 80,06 μονάδες στις 10:49 π.μ. ώρα Τόκιο. Περίπου τέσσερις μετοχές σημείωναν κέρδη για κάθε τρεις που σημείωναν απώλειες.

Φέτος ο δείκτης έχει υποχωρήσει 49% καθώς στέρεψαν τα κεφάλαια μετά τις ζημίες ύψους 1 τρισ. δολ. των τραπεζών από τις πιστώσεις ωθώντας την παγκόσμια οικονομία σε ύφεση.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 σημείωσε άνοδο 0,5% φθάνοντας στις 7.993,57 μονάδες, περιορίζοντας την άνοδο του 1,3%, μετά τη μείωση των δαπανών των ιαπωνικών επιχειρήσεων για έκτο συνεχόμενο τρίμηνο.

Στη Ν. Ζηλανδία ο NZX 50 Index σημείωσε άνοδο 0,5% μετά την απόφαση της κεντρικής τράπεζας της χώρας να μειώσει τα επιτόκια κατά 1,5% - επίπεδα ρεκόρ – στο 5% σηματοδοτώντας τη συνέχιση της μείωσής τους.

Στη Ν. Κορέα ο δείκτης Kospi αναρριχήθηκε 0,8% σημειώνοντας άνοδο για πρώτη φορά σε τέσσερις ημέρες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα