Συνεχίζονται οι απεργίες της ΠΝΟ σε ακτοπλοϊκά

Πέμπτη, 04 Δεκεμβρίου 2008 11:05
UPD:11:31

Συνεχίζεται η επ' αόριστον απεργία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) στα πλοία εταιρειών της ακτοπλοΐας που δεν έχουν πληρώσει δεδουλευμένα καθώς και αναδρομικά των νέων Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας που ισχύουν από την 1η Ιανουαρίου του 2008.

H απεργία αφορά πλοία των εταιρειών ΝΕΛ, ΣΑΟΣ, GA Ferries και Kallisti, ενώ όπως ανέφεραν από την ΠΝΟ σταμάτησε στα πλοία της ΑΝΕΚ και της Υδραϊκής εταιρείας καθώς ήδη καταβλήθηκαν τα οφειλόμενα.

Από την πλευρά της ΝΕΛ και ΣΑΟΣ αναφέρονταν χθες ότι έχουν καταβληθεί τα αναδρομικά και εντός των ημερών θα καταβληθούν και οι μισθοί του μηνός Νοεμβρίου. Κύκλοι των δύο εταιρειών πρόσθεταν ότι οι μισθοί για τεχνικούς λόγους καταβάλλονται πάντοτε τις πρώτες ημέρες του επόμενου μηνός.

Να σημειωθεί ότι από την ΠΝΟ έγινε γνωστό ότι θα σταματάει η απεργία σε κάθε πλοίο που εξοφλούνται οι ναυτικοί, ενώ από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας ανακοινώθηκε ότι οι εταιρείες εφόσον οφείλουν χρήματα στους ναυτικούς τους, θα πρέπει να τα πληρώσουν διαφορετικά το θέμα θα φθάσει στη δικαιοσύνη.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΑΝΕΚ
  • ΑΝΕΠ
  • ΑΝΕΠΟ



Σχολιασμένα