ΣΒΒΕ: Συνέδριο για την παρουσίαση καινοτόμων προϊόντων

Πέμπτη, 04 Δεκεμβρίου 2008 12:48

Διήμερο συνέδριο με θέμα την παρουσίαση Καινοτόμων Προϊόντων και Υπηρεσιών του Περιφερειακού Πόλου Καινοτομίας Κεντρικής Μακεδονίας, διοργανώνει την Πέμπτη 11 και την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο Nikopolis (Ασκληπιού 16-18) στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ).

Όπως ανακοινώθηκε σχετικά τη πρώτη ημέρα του συνεδρίου θα παρουσιαστούν καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες που αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου δημιουργίας του Περιφερειακού Πόλου Καινοτομίας Κεντρικής Μακεδονίας. Τα προϊόντα και υπηρεσίες είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας 24 ερευνητικών εργαστηρίων της περιοχής από ΑΕΙ, ΑΤΕΙ και Κέντρα Έρευνας, 36 επιχειρήσεων και οκτώ άλλων φορέων της Περιφέρειας, και καλύπτουν ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, από εφαρμογές στον πρωτογενή τομέα έως και εφαρμογές στον ιατρικό κλάδο.

Τη δεύτερη ημέρα του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί κλειστή συνάντηση εργασίας με θέμα: «Αποτίμηση της Υλοποίησης του ΠΠΚΚΜ, Προβλήματα - Προτάσεις για τη Συνέχεια του ΠΠΚΚΜ», στην οποία θα συμμετέχουν εκπρόσωποι όλων των εμπλεκόμενων φορέων (περιφερειακών και εθνικών αρχών, ερευνητικών φορέων, επιχειρηματικών ενώσεων). Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εργασίας θα αξιολογηθεί η υλοποίηση του ΠΠΚΚΜ, αναδεικνύοντας τις αδυναμίες που προέκυψαν, αλλά και θα συζητηθούν οι προτάσεις για την εξέλιξη και συνέχεια του Πόλου.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον διευθυντή Τεκμηρίωσης και Μελετών του ΣΒΒΕ, Χρήστο Γεωργίου στο τηλ. 2310 539817 ή στο e-mail: [email protected].

H εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των δράσεων Προβολής και Διεθνούς Τεχνολογικής Συνεργασίας του Περιφερειακού Πόλου Καινοτομίας Κεντρικής Μακεδονίας, φορέας υλοποίησης των οποίων είναι ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος.

Η Δημόσια Δαπάνη της δράσης συγχρηματοδοτείται κατά 50% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και κατά 50% από Εθνικούς Πόρους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα