DPORT Services: Διευκρινίσεις για ΣΣΕ-κινητοποιήσεις εργαζομένων στο λιμάνι Πειραιά

Τρίτη, 19 Απριλίου 2022 18:21
UPD:18:25

Σε διευκρινίσεις σχετικά με την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας, τη στάση εργασίας και την 24ωρη απεργία που κήρυξε χθες η Ένωση Εργαζομένων Διακίνησης Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά (ΕΝΕΔΕΠ) προχώρησαν το απόγευμα της Μ. Τρίτης με ανακοίνωσή τους η Dport services και οι συνεργαζόμενες εταιρίες που διαχειρίζονται λιμενικές υπηρεσίες για λογαριασμό της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά.

«Συναντηθήκαμε χθες 18/4 και με τα τρία σωματεία όπου συμφωνήθηκε να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα που προτάθηκε από τις εταιρίες με σκοπό την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων και την αποστολή του τελικού σχεδίου Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στις 6/5/22» αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.

«Όπως εξηγήσαμε και στα 3 σωματεία, ο υπολογισμός του συνολικού πακέτου παροχών και αυξήσεων δεν μπορεί να υπολογιστεί σε ένα απόγευμα αν δεν μελετηθεί με σοβαρότητα και ακρίβεια» σημειώνει η Dport.

Επισημαίνει δε ότι «το Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ, πριν ακόμα λάβει την τελική μας πρόταση που έχει συμφωνηθεί και με τα 3 σωματεία ότι θα σταλεί στις 6/5/2022, αποφάσισε να προχωρήσει σε στάση εργασίας και σε απεργία σήμερα 19/4».

«Όλα αυτά τα χρόνια τηρούμε ό,τι έχουμε συμφωνήσει και το Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ προχωρά σε απεργίες για όποιο λόγο το εξυπηρετεί κάθε φορά» δηλώνει η Dport και ζητεί την «τήρηση των νόμων για να προστατευθεί το μέλλον 2.100 οικογενειών».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα