Wall Street: Οριακή πτώση με το βλέμμα σε ομόλογα και εταιρικά αποτελέσματα

Δευτέρα, 18 Απριλίου 2022 23:40
UPD:19/04/2022 00:02
REUTERS/Brendan McDermid

Με οριακή πτώση έκλεισαν την πρώτη συνεδρίαση μετά την αργία του Πάσχα των Καθολικών και οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες στη Wall Street με τους επενδυτές να παρακολουθούν με ενδιαφέρον τις ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου. 

Ο δείκτης S&P 500 έκλεισε με πτώση 0,02%, ο Dow Jones υποχώρησε κατά 39,54 μονάδες ή 0,1% και ο Nasdaq έκλεισε με απώλειες 0,1%. 

Η συνεδρίαση στιγματίστηκε από έντονη μεταβλητότητα από τη στιγμή που η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς εκτινάχθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη του 2018, στο 2,88%, καθώς οι επενδυτές επαναπροσδιορίζονται στην προοπτική των πιο επιθετικών επιτοκιακών αυξήσεων από την Federal Reserve τον επόμενο μήνα. 

«Η μεγάλη ανησυχία είναι πόσο γρήγορα θα αυξηθεί η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν είναι κάτι νέο, ούτε και η άνοδος του πληθωρισμού, ούτε και η προοπτική αύξησης των επιτοκίων από την FED κατά 50 μονάδες βάσης στην επόμενη συνεδρίασή της. Το ερώτημα λοιπόν είναι γιατί κινείται με αυτόν τον ρυθμό η αγορά ομολόγων;», αναφέρει ο Σαμ Στόβαλ, στρατηγικός αναλυτής της CFRA. 

O κλάδος λογισμικού σημείωσε πτώση με τις μετοχές των Datadog και Zoom Video να υποχωρούν περισσότερο από 4,1% και 3,6% αντίστοιχα και των Okta και Workday κατά 2% εκάστη. Οι μετοχές τεχνολογίας είθισται να υποχωρούν όταν οι αποδόσεις αυξάνονται, επειδή οι εταιρείες που εστιάζουν στην ανάπτυξη είναι πιο πιθανόν να προσφέρουν στους επενδυτές υψηλότερες αποδόσεις στο μέλλον παρά σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα. 

Ωστόσο, οι μετοχές τεχνολογίας μεγάλης κεφαλαιοποίησης, μεταξύ των οποίων Meta, Apple, Microsoft και Alphabet έκλεισαν με άνοδο, αφού παρουσίασαν αρκετή νευρικότητα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης. 

Σε άνοδο 7,4% και η μετοχή του Twitter, στα 48,45 δολάρια, από τη στιγμή που το δ.σ. της εταιρείας υιοθέτησε σχέδιο για να αντιμετωπίσει την επιθετική προσφορά του Ελον Μασκ. 

«Η μεταβλητότητα στην αγορά ομολόγων είναι υπερβολικά μεγάλη αυτή τη στιγμή. Εως ότου η άνοδος των ομολογιακών αποδόσεων υποχωρήσει, αναμένουμε ότι οι μετοχές μεγάλης κεφαλαιοποίησης και ανάπτυξης θα παραμένουν υπό πίεση», αναφέρει ο Ζαχάρι Χιλ, διαχειριστής χαρτοφυλακίου της Horizon Investments. 

Αυτή την εβδομάδα αναμένεται να ανακοινώσουν αποτελέσματα τεχνολογικοί κολοσσοί, όπως Netflix και Tesla. Επίσης, αναμένονται ανακοινώσεις και από μεγάλα ονόματα του Dow, όπως ΙΒΜ, Procter & Gamble, Johnson & Johnson, American Express και Verizon.  

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα