ΕΕΘ: Επιστολή στον ΥΠΟΙΟ για λήψη αναπτυξιακών μέτρων

Αποστάσεις από την πρόταση Κ. Μίχαλου παίρνει ο πρόεδρος του ΕΕΘ
Πέμπτη, 04 Δεκεμβρίου 2008 16:19

Τη λήψη αναπτυξιακών μέτρων για την αναθέρμανση της ελληνικής οικονομίας ζητεί, με επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργο Αλογοσκούφη, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ), Μιχάλης Ζορπίδης.

Εν τω μεταξύ, σχολιάζοντας την πρόταση του ΕΒΕΑ για ελαστικοποίηση του χρόνου εργασίας, ο κ. Ζορπίδης επισήμανε πως «δεν θα βγούμε από το τούνελ της κρίσης περικόπτοντας απλά το μισθολογικό κόστος. Η αγορά χρειάζεται ρευστό για να κινηθεί. Δυστυχώς καμιά φορά ξεχνάμε ότι πελάτες των επιχειρήσεων μας είναι οι χιλιάδες εργαζόμενοι».

Πρόσθεσε δε πως «σε αυτές τις δύσκολες στιγμές η περιοριστική δημοσιονομική πολιτική είναι μια κίνηση σωφροσύνης». Ωστόσο, πεποίθησή του ΕΕΘ είναι ότι χρήματα μπορούν να βρεθούν, δια ανακατανομής κονδυλίων προϋπολογισμού, άμεσης ενεργοποίησης του ΕΣΠΑ και περιορισμού κάθε σπατάλης.

Ειδικότερα, προτείνει:

-Οι τράπεζες που θα ενταχτούν στο πρόγραμμα των 28 δισ. ευρώ να υποχρεωθούν να αποκαταστήσουν άμεσα τη ρευστότητα των επιχειρήσεων.

-Να ενισχυθεί το πρόγραμμα χορήγησης άτοκων κεφαλαίων κίνησης μέσω του Ταμείου Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων, αίροντας όμως τον περιορισμό της κερδοφορίας την τελευταία τριετία για να ενταχθεί μια επιχείρηση στο πρόγραμμα.

-¶μεση ενεργοποίηση του ΕΣΠΑ. Στο τομεακό πρόγραμμα για την απασχόληση, να περιληφθεί δράση για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας σε υφιστάμενες επιχειρήσεις, μέσω της επιδότησης του μισθολογικού κόστους.

-Ενεργοποίηση του Ταμείου κατά της Φτώχειας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα