Στην τελική ευθεία η λύση για τους απολυμένους των Λιπασμάτων Δραπετσώνας

Πέμπτη, 04 Δεκεμβρίου 2008 16:24
UPD:16:36

Στην τελική ευθεία είναι η επίλυση του θέματος των απολυμένων από τα λιπάσματα Δραπετσώνας, όπως έκανε γνωστό η υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Φάνη Πάλλη- Πετραλιά, κατά τη συνάντηση της με τους εκπροσώπους τους.

Όπως είπε η κ. Πετραλιά, η σχετική τροπολογία που κατατέθηκε στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έχει περάσει και θα ενταχθεί άμεσα σε νομοσχέδιο.

Από τους περίπου 200 απολυμένους, διευκρίνισε η υπουργός, οι 122 θα λάβουν ειδικό επίδομα ανεργίας έως 1.200 ευρώ και για τους 80 που είναι σε νεότερη ηλικία, θα εφαρμοστούν ενεργητικές πολιτικές οι οποίες προβλέπουν την τοποθέτηση τους σε φορείς της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά και κυρίως στους ΟΤΑ.

Η λύση του προβλήματος είναι θέμα χρόνου, δήλωσε η κ. Πετραλιά, αναγνωρίζοντας παράλληλα ότι «το να λέμε θέμα χρόνου ύστερα από εννέα χρόνια που έχουμε ολιγωρήσει δεν φαίνεται λογικό» (οι εν λόγω εργαζόμενοι έχουν απολυθεί από τις 20 Οκτωβρίου 1999). «Θεωρώ, όμως, ότι τουλάχιστον είμαστε τώρα στο τελευταίο στάδιο», συμπλήρωσε.

Όσον αφορά εξάλλου το θέμα των ειδικών αδειών του ΟΑΕΔ για τις εργαζόμενες μητέρες, η υπουργός ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχουν εξαιρέσεις στο σχετικό Νόμο.

«Ο Νόμος είναι απολύτως ξεκάθαρος και μάλιστα έχει ερμηνευτεί και με διαφόρους εγκυκλίους. Το μέτρο αυτό αφορά τις εργαζόμενες στο ΙΚΑ- ΕΤΑΜ και είναι ένα μέτρο ώστε να μην υπολείπονται οι γυναίκες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στα επιδόματα της μητρότητας από άλλες εργαζόμενες σε άλλες θέσεις και σε άλλους Οργανισμούς που είχαν περισσότερα. Είναι θέμα δικαιοσύνης», τόνισε η κ. Πετραλιά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα