Αρ. Σπηλιωτόπουλος: ¶μεσα νέες δράσεις για τη θωράκιση του τουρισμού

Πέμπτη, 04 Δεκεμβρίου 2008 17:04

Ένα πακέτο μέτρων που αφορά τη θωράκιση του ελληνικού τουρισμού και πρόκειται να δώσει οξυγόνο στις τουριστικές επιχειρήσεις, δεσμεύθηκε πως θα ανακοινώσει άμεσα ο υπουργός Τουρισμού ¶ρης Σπηλιωτόπουλος.

Πρόσθεσε δε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να στηρίξει τον κλάδο του τουρισμού, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι δεν είναι δυνατόν τη δεδομένη στιγμή να εξυπηρετηθεί κάθε απαίτησή του, λόγω της διεθνούς κρίσης.

Ο κ. Σπηλιωτόπουλος υπογράμμισε επίσης ότι θα ληφθούν μέτρα για την εξασφάλιση ρευστότητας στις τουριστικές επιχειρήσεις και ζήτησε και από τις τράπεζες να συμβάλλουν προς αυτή την κατεύθυνση, ενώ τόνισε ότι θα ανακοινωθούν πρωτοβουλίες και για την μείωση του λειτουργικού κόστος των επιχειρήσεων.

Τα μέτρα που ζήτησαν οι ξενοδόχοι αφορούν παροχές που φθάνουν σε 250 εκατ. ευρώ, με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Ανδρέα Ανδρεάδη να προειδοποιεί ότι υπάρχει κίνδυνος να υπάρξουν επιπτώσεις στον προϋπολογισμό εάν αυτά δεν ληφθούν.

Ο πρόεδρος της ΠΟΞ εκτίμησε ότι με πτώση 10% στην τουριστική κίνηση το 2009, θα υπάρξει έως και 2% διολίσθηση του ΑΕΠ, κατά συνέπεια κρίνεται αναγκαία η λήψη αυτών.

Πηγή: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα