Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων: Επικίνδυνη η πρόταση μείωσης του χρόνου εργασίας

Πέμπτη, 04 Δεκεμβρίου 2008 19:12

Tην έντονη αντίθεσή του στην πρόταση για ελαστικοποίηση του χρόνου εργασίας εξέφρασε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Γεώργιος Κασιμάτης.

«Η μείωση του εβδομαδιαίου χρόνου απασχόλησης και μάλιστα, διά της νομοθετικής οδού, είναι μία πρόταση, όχι μόνον αναποτελεσματική, αλλά και εξαιρετικά επικίνδυνη, καθώς ενδέχεται να εντείνει, χωρίς αιτία, την γενικότερη ανησυχία για την κατάσταση της οικονομίας και να προκαλέσει προστριβές στην κοινωνία μας που, οπωσδήποτε, δεν διευκολύνουν το δύσκολο έργο των επιχειρήσεών μας» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε ακόμη πως ότι η Ένωση πιστεύει ότι οι μαζικές απολύσεις θα αποφευχθούν, όχι με μείωση ωραρίων, αλλά με άνοδο των επενδύσεων και της παραγωγής και για τον σκοπό αυτό καλεί την κυβέρνηση να ενισχύσει τις επιχειρηματικές πρωτοβουλίες, με τη μείωση της φορολογικής πίεσης επιχειρήσεων και νοικοκυριών η οποία είναι εφικτή εάν περιορισθεί η κρατική σπατάλη, με την ενίσχυση των αναπτυξιακών κινήτρων, με τη μείωση των επιτοκίων και με την ταχύτερη δυνατή διάχυση στην πραγματική οικονομία, των 28 δισ. ευρώ του τελευταίου αναπτυξιακού "πακέτου".

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης Νίκος Γιαννόπουλος, χαρακτήρισε «άδικη» και «αναποτελεσματική» την πρόταση του προέδρου του ΕΒΑΕ Κωνσταντίνου Μίχαλου.

Αναφερόμενος σε πρόταση του νομάρχη Θεσσαλονίκης, σχετικά με τη λειτουργία καταστημάτων και Κυριακές, υποστήριξε ότι «η αγορά δεν έχει ανάγκη από επιπλέον ώρες λειτουργίας, αλλά από χρήματα, από ρευστότητα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα