«Άλμα» σχεδόν 40% στον τζίρο των επιχειρήσεων τον Φεβρουάριο - Ποιες είχαν τις καλύτερες επιδόσεις

Παρασκευή, 15 Απριλίου 2022 13:02
UPD:13:15
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Εντυπωσιακή αύξηση κατέγραψε ο τζίρος των επιχειρήσεων τον περασμένο Φεβρουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ.

Ειδικότερα, για το σύνολο των επιχειρήσεων με υποχρέωση τήρησης διπλογραφικών βιβλίων, για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία σε μηνιαία βάση, ο κύκλος εργασιών τον Φεβρουάριο 2022 ανήλθε σε 24,403 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 39,9% σε σχέση με τον Φεβρουάριο 2021, οπότε και είχε διαμορφωθεί στα 17,442 δισ. ευρώ. Τη μεγαλύτερη αύξηση τζίρου τον Φεβρουάριο 2022 σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του 2021 παρουσίασαν οι επιχειρήσεις του τομέα Τέχνες, Διασκέδαση και Ψυχαγωγία, οι οποίες είδαν τον κύκλο εργασιών τους να εκτοξεύεται κατά 187,6%, ενώ τη μικρότερη αύξηση κατέγραψαν οι επιχειρήσεις του τομέα Ενημέρωση και Επικοινωνία (+8,8%).

Για τις επιχειρήσεις που τέθηκαν σε αναστολή λειτουργίας τον Μάρτιο 2020 με υποχρέωση τήρησης διπλογραφικών βιβλίων, για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία σε μηνιαία βάση, ο κύκλος εργασιών τον Φεβρουάριο 2022 ανήλθε σε 1,151 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 93,5% σε σχέση με τον Φεβρουάριο 2021.

Τη μεγαλύτερη αύξηση στον κύκλο εργασιών τον Φεβρουάριο 2022 σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο 2021 παρουσίασαν οι επιχειρήσεις του κλάδου Παραγωγή κινηματογραφικών ταινιών, βίντεο και τηλεοπτικών προγραμμάτων, ηχογραφήσεις και μουσικές εκδόσεις, ο τζίρος των οποίων ενισχύθηκε κατά 1.176,1%. Τη μικρότερη αύξηση στον κύκλο εργασιών τον Φεβρουάριο 2022 σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του 2021 παρουσίασαν οι επιχειρήσεις του κλάδου Δραστηριότητες ενοικίασης και εκμίσθωσης, κατά 36,5% ενώ τη μεγαλύτερη μείωση κατέγραψαν οι επιχειρήσεις του κλάδου Δραστηριότητες κοινωνικής μέριμνας χωρίς παροχή καταλύματος, κατά 40,4%.

Σημειώνεται ότι το πλήθος των επιχειρήσεων σε αναστολή λειτουργίας τον Μάρτιο 2020, βάσει του νέου πλαισίου προσδιορισμού, ανήλθε σε 223.371 επιχειρήσεις, που αντιστοιχεί στο 15,7% του συνόλου των επιχειρήσεων της ελληνικής οικονομίας. Το μεγαλύτερο ποσοστό επιχειρήσεων σε αναστολή λειτουργίας καταγράφηκε στον τομέα Εκπαίδευση (91,7%) και ακολούθως στον τομέα Δραστηριότητες Υπηρεσιών Παροχής Καταλύματος και Υπηρεσιών Εστίασης (88,3%). Τα αντίστοιχα μικρότερα ποσοστά καταγράφηκαν στον τομέα Επαγγελματικές, Επιστημονικές και Τεχνικές Δραστηριότητες (0,2%) και στον τομέα Ενημέρωση και Επικοινωνία (1,1%).

Στους ακόλουθους τομείς οικονομικής δραστηριότητας δεν υπάρχουν επιχειρήσεις σε υποχρεωτική αναστολή λειτουργίας: • Γεωργία, Δασοκομία και Αλιεία • Ορυχεία και Λατομεία • Μεταποίηση • Παροχή Ηλεκτρικού Ρεύματος, Φυσικού Αερίου, Ατμού και Κλιματισμού • Παροχή Νερού, Επεξεργασία Λυμάτων, Διαχείριση Αποβλήτων και Δραστηριότητες Εξυγίανσης • Κατασκευές • Μεταφορά και Αποθήκευση • Χρηματοπιστωτικές και Ασφαλιστικές Δραστηριότητες • Διαχείριση Ακίνητης Περιουσίας • Δημόσια Διοίκηση και Άμυνα, Υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα