Lufthansa: Συμφωνία για την εξαγορά της Austrian Airlines

Παρασκευή, 05 Δεκεμβρίου 2008 14:52
UPD:14:57

Συμφωνία για την εξαγορά του ζημιογόνου αερομεταφορέα Austrian Airlines (AUA) αναμένεται να υπογράψει σήμερα η Lufthansa, φιλοδοξώντας να καταστεί η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία στην Ευρώπη.

Σε πρώτο στάδιο, ο γερμανικός αερομεταφορέας θα αποκτήσει το 42% που κατέχει η κρατική εταιρεία συμμετοχών της Αυστρίας, OeIAG, στην AUA, ενώ σχεδιάζει να εξαγοράσει το σύνολο της εταιρείας έναντι 377 εκατ. ευρώ, μόλις εγκριθεί η συγχώνευση από τις Βρυξέλλες.

Η Lufthansa ανταγωνίζεται με τις Air France KLM και British Airways να αναδειχθεί σε ηγέτιδα της ευρωπαϊκής αεροπορικής βιομηχανίας, σε μια περίοδο που οι εταιρείες του κλάδου σε ολόκληρο τον κόσμο βρίσκονται σε αναβρασμό, λόγω των μεταβολών στις τιμές καυσίμων και της μείωσης της ζήτησης.

Η AUA έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά αεροπορικών εταιρειών τις οποίες εξαγοράζει η Lufthansa. Μεταξύ αυτών είναι η Brussels Airlines, η βρετανική bmi και η γερμανική εταίρος της, Eurowings.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η ΒΑ ανακοίνωσε πως βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την εξαγορά της αυστραλιανής Qantas, ενώ συνεχίζει τις συνομιλίες και την ισπανική Iberia.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα