Χρηματιστήριο: Επιφυλακτική άνοδος στην Αθήνα παρά τις πιέσεις - Απώλειες στην Ευρώπη

Τρίτη, 12 Απριλίου 2022 14:27
UPD:14:28
Eurokinissi/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Επιφυλακτικότητα επικρατεί στο Χρηματιστήριο Αθηνών με τον Γενικό Δείκτη να σημειώνει άτονη άνοδο 0,59% στις 922 μονάδες. Οι Τράπεζες σημειώνουν άνοδο 0,36%, ανακάμπτοντας από τις πρωινές απώλειες.

Κέρδη 0,5% για τον δείκτη Υψηλής Κεφαλαιοποίησης, οριακές μεταβολές για τον δείκτη Μεσαίας Κεφαλαιοποίησης.

Στο ταμπλό με ήπια άνοδο κινούνται Εθνική, Πειραιώς και Alpha Bank, απώλειες για τη Eurobank. Στα μη τραπεζικά blue chips ξεχωρίζουν Τέρνα (+4%), Lamda και Jumbo (+2,5%).

Τα βλέμματα είναι στραμμένα στις εξελίξεις στην Ουκρανία, καθώς και το θέμα της ακρίβειας και των ανατιμήσεων, με τον πληθωρισμό να εκτοξεύεται στη Γερμανία τον Μαρτιο στο 7,6%. Αργότερα μέσα στην ημέρα θα ανακοινωθούν και τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι ευρωπαϊκές αγορές σημειώνουν απώλειες το πρωί της Τρίτης, καθώς οι έμποροι παρακολουθούσαν τις πωλήσεις στον τραπεζικό τομέα και προσβλέπουν σε βασικές συνεδριάσεις της κεντρικής τράπεζας και τις εκτυπώσεις του πληθωρισμού στις ΗΠΑ.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro Stoxx 600 σημείωσε πτώση 1,2% στις πρώτες συμφωνίες, με τον γερμανικό DAX να υποχωρεί 1,8% και τον τραπεζικό τομέα να χάνει 2,3%. Δημοσιεύματα τη Δευτέρα ανέφεραν ότι ένας άγνωστος επενδυτής είχε πουλήσει μεγάλα μερίδια στα μεγαλύτερα πιστωτικά ιδρύματα της Γερμανίας, την Deutsche Bank και την Commerzbank.

Οι μετοχές της Deutsche Bank υποχώρησαν 9,5% και της Commerzbank 8,6%. Η πρώτη είπε σε δήλωση ότι παρέμεινε «σίγουρη για τη στρατηγική μας». Οι εκθέσεις ανέφεραν ότι η πώληση ανέρχεται σε 116 εκατομμύρια μετοχές της Deutsche Bank και 72,5 εκατομμύρια μετοχές της Commerzbank — περισσότερο από το 5% των δύο γερμανικών τραπεζών.

Οι επενδυτές παρακολουθούν επίσης τον δείκτη τιμών καταναλωτή των ΗΠΑ για τον Μάρτιο την Τρίτη και τον δείκτη τιμών παραγωγού την Τετάρτη για ενδείξεις σχετικά με το πόσο δραστικά θα πρέπει να ενεργήσει η Federal Reserve προκειμένου να συγκρατήσει τον πληθωρισμό.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα