Ο Έλον Μασκ ρίχνει τη μετοχή του Twitter

Δευτέρα, 11 Απριλίου 2022 12:48
UPD:13:26
REUTERS/MIKE BLAKE

Σφυροκόπημα δέχονται στις προσυνεδριακές συναλλαγές οι μετοχές του Twitter, μετά την αποκάλυψη του CEO της εταιρείας, Παράγκ Αγκραουάλ, ότι ο Έλον Μασκ δεν αποδέχθηκε τελικά την πρόταση να συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο. 

Η μετοχή του Twitter υποχωρεί περισσότερο από 8% στα 43 δολάρια, σε μία πλήρη αντιστροφή του σκηνικού σε σχέση με το 4- 5 Απριλίου, όταν είχε επιδοθεί σε ξέφρενο ράλι χάρη στην είδηση ότι ο Έλον Μασκ είχε εξαγοράσει μερίδιο 9,2% στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Το μερίδιο τον καθιστά τον μεγαλύτερο, με διαφορά, μέτοχο του μέσου και επρόκειτο να του δώσει και μία θέση στο Δ.Σ.  

Ο Μασκ επρόκειτο να διοριστεί επισήμως στο διοικητικό συμβούλιο του Twitter το Σάββατο, αλλά ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη ενημέρωσε το πρωί εκείνη της ημέρας ότι δεν θέλει τελικά τη θέση. Ο Αγκραουάλ ξεκαθάρισε πως παρά την εξέλιξη αυτή οι προτάσεις του θα λαμβάνονται σοβαρά υπόψη από τη διοίκηση, όπως συμβαίνει με τις θέσεις όλων των μετόχων. Δεν αποκάλυψε πάντως εάν ο Μασκ έδωσε συγκεκριμένο λόγο για την αλλαγή γνώμης σχετικά με τη συμμετοχή του στη διοίκηση. 

Στις 4 Απριλίου η μετοχή του Twitter χάρη στην είδηση για την αγορά του μεριδίου είχε εκτιναχθεί 27% και την επομένη όταν έγινε γνωστό πως ο Μασκ δέχεται να συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο είχε ενισχυθεί επιπλέον 4%. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα