Ασιατικά Χρηματιστήρια

Δευτέρα, 08 Δεκεμβρίου 2008 06:04

Ανοδικά κινήθηκαν οι ασιατικές και οι αμερικανικές μετοχές με την ανακοίνωση του νεοεκλεγέντος προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα για το μεγαλύτερο πρόγραμμα δημοσίων έργων που εξαγγέλθηκε εδώ και 50 χρόνια στις ΗΠΑ σε συνδυασμό με τη μείωση των επιτοκίων από την Ινδία.

Ο MSCI Asia Pacific Index σημείωνε άνοδο 2,6% φθάνοντας στις 81,61 μονάδες στις 12:03 μ.μ. στο Τόκιο. Και οι 10 κλάδοι που αποτελούν τον περιφερειακό δείκτη κινήθηκαν ανοδικά, με περίπου επτά μετοχές να σημειώνουν κέρδη για κάθε μία που σημείωνε απώλειες. Ο περιφερειακός δείκτης υποχώρησε 3,8% την εβδομάδα που πέρασε καθώς οι τιμές των εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής υποχώρησαν εν μέσω ενδείξεων ότι η παγκόσμια ύφεση επιδεινώνεται.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 αναρριχήθηκε 2,6% φθάνοντας στις 8.120,71 μονάδες.

Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 Index αναρριχήθηκε 4% και στη Ν. Κορέα ο δείκτης Kospi εκτινάχθηκε 4,4%. Ανοδικά κινήθηκαν οι περισσότεροι δείκτες στις ανοιχτές αγορές της περιφέρειας. Κλειστές είναι σήμερα οι αγορές στη Σιγκαπούρη, την Ινδονησία και τη Μαλαισία λόγω εθνικής εορτής.

Διεθνώς οι κυβερνήσεις ανακοίνωσαν μέτρια για να αντιμετωπίσουν οι οικονομίες τους τη χειρότερη οικονομική κρίση από τη Μεγάλη Υφεση. Στις 6 Δεκεμβρίου η Reserve Bank of India μείωσε τα επιτόκια στο 6,5% από το 7,5%. Σήμερα συνεδριάζει η οικονομική επιτροπή της Κίνας, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, Xinhua.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα