Wall Street: Μεικτό πρόσημο στο κλείσιμο-Βουτιά για τον Nasdaq

Παρασκευή, 08 Απριλίου 2022 23:34
UPD:23:50
REUTERS/Shannon Stapleton

Με μεικτά πρόσημα έκλεισε η σημερινή συνεδρίαση στη Wall Street, με τους επενδυτές να προετοιμάζονται πλέον για πιο αυστηρή νομισματική πολιτική από την Fed. 

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 137,55 μονάδες βάσης ή 0,4%, ενώ ο S&P 500 υποχώρησε 0,27%, αφού άνοιξε τη συνεδρίαση στο «κόκκινο». Ο Nasdaq έκλεισε με απώλειες 1,34%, οδεύοντας προς την πρώτη εβδομαδιαία πτώση σε διάρκεια τεσσάρων εβδομάδων. 

Σε εβδομαδιαία βάση, ο S&P 500 υποχώρησε 1,26%, ο Dow Jones 0,27%, ενώ ο Nasdaq 3,86%. 

«Η κίνηση της αγοράς δεν δείχνει ότι συμβαίνει κάτι θετικό ή ότι οι αγοραστές σπεύδουν στην αγορά, τα αρνητικά νέα έχουν πλήρως προεξοφληθεί για την ώρα και η αγορά περιμένει τώρα τα επόμενα στοιχεία που θα ανακοινωθούν για να βρει κατεύθυνση. Θεωρούμε ότι δεν συνέβη τίποτε σημαντικό αυτή την εβδομάδα πέρα από τις δηλώσεις της αξιωματούχου της Fed, Λάελ Μπρέιναρντ», αναφέρει ο Άνταμ Κρισαφούλι της Vital Knowledge. 

Oι μετοχές τεχνολογίας καθοδήγησαν τις σημερινές απώλειες, καθώς οι επενδυτές ρευστοποίησαν το πιο ριψοκίνδυνο ενεργητικό στην προσμονή υψηλότερων επιτοκίων. 

Στον αντίποδα, ο κλάδος υγείας και επιλεγμένων καταναλωτικών αγαθών επιδόθηκε σε ράλι, καθώς οι επενδυτές ανήσυχοι για την επιβράδυνση της οικονομίας στράφηκαν προς μετοχές με σταθερά κέρδη. 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα