Βιομηχανική παραγωγή: Άνοδος 4,8% τον Φεβρουάριο - Ποιοι κλάδοι ξεχώρισαν

Παρασκευή, 08 Απριλίου 2022 13:32
UPD:13:34
REUTERS/THOMAS PETER

Αύξηση 4,8% κατέγραψε τον περασμένο Φεβρουάριο ο Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής, έναντι αύξησης 4,3% που είχε σημειωθεί κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2021 με το 2020.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Ελληνική Στατιστική Αρχή, ο μέσος Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής της περιόδου Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου 2022, ενισχύθηκε κατά 2,2% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη της αντίστοιχης περυσινής περιόδου.

Συγκριτικά με τον Ιανουάριο του 2022 ο εποχικά διορθωμένος Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής του Φεβρουαρίου 2022, σημείωσε αύξηση 2,0%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ο δείκτης του κλάδου παραγωγής προϊόντων καπνού σημείωσε τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση, ενώ ο δείκτης του κλάδου λοιπών ορυχείων και λατομείων σημείωσε τη μεγαλύτερη ποσοστιαία μείωση κατά τον Φεβρουάριο 2022 σε σχέση με τον Ιανουάριο 2022. Συγκριτικά με τον Φεβρουάριο του 2021, η μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση καταγράφηκε στον κλάδο βιομηχανίας δέρματος και δερμάτινων ειδών, ενώ η μεγαλύτερη ποσοστιαία μείωση καταγράφηκε στον κλάδο εξόρυξης μεταλλευμάτων.

Ποιοι κλάδοι είχαν τη μεγαλύτερη άνοδο, ποιοι τη μεγαλύτερη πτώση

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, η αύξηση του Γενικού Δείκτη Βιομηχανικής Παραγωγής κατά 4,8% τον περασμένο Φεβρουάριο προήλθε από τις εξής μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων βιομηχανίας:

  • Από την αύξηση κατά 7,9% του Δείκτη Μεταποίησης. Στην αύξηση αυτή συνέβαλαν, κυρίως, οι μεταβολές των δεικτών των διψήφιων κλάδων: βιομηχανίας δέρματος και δερμάτινων ειδών, κατασκευής μηχανοκίνητων οχημάτων, ρυμουλκούμενων και ημιρυμουλκούμενων οχημάτων, κατασκευής ειδών ένδυσης, εκτυπώσεων και αναπαραγωγής προεγγεγραμμένων μέσων, κατασκευής επίπλων, κατασκευής ηλεκτρολογικού εξοπλισμού, κατασκευής μηχανημάτων και ειδών εξοπλισμού.
  • Από τη μείωση: • Κατά 0,1% του Δείκτη Παροχής Νερού. • Κατά 3,9% του Δείκτη Παροχής Ηλεκτρικού Ρεύματος. • Κατά 10,7% του Δείκτη Ορυχείων – Λατομείων. Στη μείωση αυτή συνέβαλαν οι μεταβολές των δεικτών των διψήφιων κλάδων: εξόρυξης μεταλλευμάτων, λοιπών ορυχείων και λατομείων. 

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα