Lannet: Συνεχίζονται οι προσπάθειες εξυγίανσης

Δευτέρα, 08 Δεκεμβρίου 2008 13:28

Την αναδιάρθρωση και εξυγίανση της Lannet και την έγκριση των ενεργειών του ΔΣ. ενέκρινε ομόφωνα η Β' Επαναληπτική Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της εταιρείας, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 5/12/08.

Σημειώνεται ότι το δ.σ. της Lannet είχε αποφασίσει να κατατεθεί στις 30.6.2008 αίτηση ενώπιον του αρμοδίου πτωχευτικού δικαστηρίου για την έναρξη της Διαδικασίας Συνδιαλλαγής κατά τα οριζόμενα στο Αρθρο 99 επί του νέου Πτωχευτικού Κώδικα (ν. 3588/2007), προκειμένου η εταιρεία να αντιμετωπίσει τα προβλήματα ρευστότητας που είχαν δημιουργηθεί.

Στις 15.10.08 εκδικάστηκε η αίτηση συνδιαλλαγής, επί της οποίας η εταιρεία έλαβε προσωρινή διαταγή για την αναστολή οιασδήποτε διαδικασίας εκτέλεσης για χρονικό διάστημα 30 ημερών. Συνεπεία της μη έκδοσης μέχρι σήμερα απόφασης επί της ως άνω αίτησης ζήτησε και έλαβε νέα προσωρινή διαταγή με το ίδιο ως άνω περιεχόμενο με ισχύ μέχρι 17 Δεκεμβρίου 2008.

«Η εταιρεία προσδοκά ότι με την έκδοση της δικαστικής απόφασης θα ξεκινήσει η διαδικασία συνδιαλλαγής με τον μεσολαβητή και τους πιστωτές για την επίτευξη των διατάξεων του ανωτέρω νόμου και την σταδιακή αποπληρωμή των χρεών της είτε με μείωση των χρεών, είτε με μετοχοποίηση των οφειλών, είτε τμηματική εξόφληση αυτών», επισημαίνει η Lannet στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα.

Τονίζει, δε, πως παρά την παγκόσμια οικονομική κρίση συνεχίζονται οι προσπάθειες της διοίκησης για ανεύρεση χρηματοδότησης και ενίσχυση της ρευστότητας της εταιρείας με τη συμμετοχή ή και μη νέων επενδυτών στο μετοχικό κεφάλαιο της Lannet.

Παράλληλα, επισημαίνει πως προέβη σε σειρά εξωδικαστικών συμφωνιών με ένα μέρος των πιστωτών της, ξεκινώντας να καταβάλλει τμηματικά τις οφειλές της, ενώ εξοφλήθηκε χρέος της εταιρείας από ανοικτό αλληλόχρεο τραπεζικό λογαριασμό, με συνακόλουθη μείωση του τραπεζικού δανεισμού της.

Η ΓΣ της Lannet ενέκρινε επίσης την αύξηση της ονομαστικής αξίας των μετοχών με αντίστοιχη μείωση του αριθμού των μετοχών (reverse split). Ειδικότερα, αποφασίστηκε η αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής από 0,50 ευρώ σε 5,00 ευρώ, με την έκδοση μίας νέας κοινής ονομαστικής μετοχής ονομαστικής αξίας 5,00 ευρώ εκάστη για κάθε δέκα παλαιές μετοχές ονομαστικής αξίας 0,50 ευρώ, που ακυρώνονται.

Ενέκρινε ακόμη την μείωση του μετοχικού κεφαλαίου με συμψηφισμό ζημιών, δια μειώσεως της ονομαστικής αξίας των μετοχών. Πιο συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η μείωση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 29.357.300 ευρώ με ισόποση διαγραφή ζημιών, με μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής από 5,00 ευρώ σε 3,25 ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα