Shell: Απομείωση περιουσιακών στοιχείων αξίας μέχρι και 5 δισ. δολαρίων

Πέμπτη, 07 Απριλίου 2022 10:05
UPD:10:06
EPA/UDO WEITZ

Απομείωση περιουσιακών στοιχείων αξίας μεταξύ 4 και 5 δισ. δολαρίων ανακοίνωσε ο πετρελαϊκός όμιλος Shell, μετά την αποχώρησή του από τη Ρωσία για την εισβολή της στην Ουκρανία.

Η ανακοίνωση της Πέμπτης είναι ενδεικτική για τις πιθανές οικονομικές επιπτώσεις που θα αντιμετωπίσουν οι δυτικές μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες στον απόηχο της εξόδου τους από τη Ρωσία.

«Για τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου 2022, ο μετά φόρων αντίκτυπος από την απομείωση των μακροπρόθεσμων περιουσιακών στοιχείων και τις πρόσθετες επιβαρύνσεις (π.χ. διαγραφές εισπρακτέων, αναμενόμενες πιστωτικές ζημίες και επαχθή συμβόλαια) που σχετίζονται με τις δραστηριότητες στη Ρωσία αναμένεται να είναι 4 έως 5 δισ. δολάρια», ανέφερε η Shell την Πέμπτη. «Αυτές οι χρεώσεις αναμένεται να προσδιοριστούν και επομένως δεν θα επηρεάσουν τα Προσαρμοσμένα Κέρδη», διευκρινίζεται.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τον αντίκτυπο των εξελίξεων στην Ουκρανία θα παρουσιαστούν στην έκθεση κερδών πρώτου τριμήνου της Shell στις 5 Μαΐου, ανέφερε η εταιρεία.

Υπενθυμίζεται ότι η Shell αναγκάστηκε να απολογηθεί στις 8 Μαρτίου για την αγορά ρωσικού πετρελαίου με μεγάλη έκπτωση δύο εβδομάδες μετά τη ρωσική εισβολή. Στη συνέχεια ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από τη συμμετοχή της σε όλους τους ρωσικούς υδρογονάνθρακες.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι δεν θα αγοράζει πλέον ρωσικό αργό και θα κλείσει τα πρατήρια καυσίμων στη Ρωσία. Η εταιρεία είχε ήδη δεσμευτεί να αποχωρήσει από τις κοινοπραξίες της με τον ρωσικό γίγαντα φυσικού αερίου Gazprom και τις συνδεδεμένες μαζί του οντότητες.

Με πληροφορίες από CNBC



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα