Γενική απεργία οργανώνουν αύριο η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ

Στάση σήμερα στο Δημόσιο
Τρίτη, 09 Δεκεμβρίου 2008 10:51
UPD:15:26

Με αιχμή των διεκδικήσεων την ενίσχυση των εισοδημάτων, την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων και τη στήριξη της απασχόλησης, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ οργανώνουν γενική απεργία αύριο σε ολόκληρη τη χώρα.

Στην απεργία, που πραγματοποιείται, κάτω από την πίεση των τελευταίων γεγονότων, παίρνουν μέρος πολλοί κλάδοι εργαζομένων, στον ιδιωτικό δημόσιο, ευρύτερο δημόσιο τομέα και στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) όλων των βαθμίδων. Μεταξύ άλλων, απεργούν εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις Κοινής Ωφέλειας, Τράπεζες, Ταμεία και Δημόσιες Υπηρεσίες, στην Υγεία και την Παιδεία, τις Συγκοινωνίες.

Στην απεργία, που πραγματοποιείται, κάτω από την πίεση των τελευταίων γεγονότων, παίρνουν μέρος πολλοί κλάδοι εργαζομένων, στον ιδιωτικό δημόσιο, ευρύτερο δημόσιο τομέα και στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) όλων των βαθμίδων.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) πέρα από τη συμμετοχή της στην αυριανή απεργία, θα συνεχίσει τις κινητοποιήσεις με νέα 24ωρη στις 18 Δεκεμβρίου σε όλες τις περιοχές, εκτός Νομού Αττικής όπου θα πραγματοποιηθεί εξάωρη στάση εργασίας 9π.μ. έως 3μ.μ. και συγκέντρωση στις 11π.μ. μπροστά στο υπουργείο Υγείας.

Οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (Λεωφορεία, Μετρό, Ηλεκτρικό και Τρόλεϊ), θα πάρουν μέρος στην αυριανή κινητοποίηση με στάσεις εργασίας, για τη διευκόλυνση των απεργών που θα θελήσουν να μετακινηθούν για να πάρουν μέρος στις συγκεντρώσεις. Οι στάσεις εργασίας θα γίνουν από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8 το πρωί και από τις 10 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.

Στην Ολυμπιακή Αεροπορία και τον Προαστιακό οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία.

Στο ΟΣΕ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών προκήρυξε τρεις πανελλαδικές δίωρες στάσεις εργασίας, από 7 έως 9 το πρωί, 3 έως 5 το απόγευμα και 10 έως 12 μεσάνυχτα, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι όποιος σιδηροδρομικός θελήσει να απεργήσει τον καλύπτει η απόφαση της ΓΣΕΕ.

Λόγω συμμετοχής στην απεργία και των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, ανακοινώθηκε ότι ματαιώνονται αύριο όλες οι πτήσεις.

Στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, η ΕΣΗΕΑ έχει κηρύξει δίωρη στάση εργασίας από τις 10:00 έως τις 12:00.

Στάση στο Δημόσιο

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στη χθεσινή της συνεδρίαση εκφράζοντας την οδύνη και την καταδίκη για το θανάσιμο τραυματισμό του 15χρονου παιδιού, αποφάσισε μεταξύ άλλων να στηρίξει τις σημερινές συγκεντρώσεις των εκπαιδευτικών με στάση εργασίας από 12.00 έως το τέλος του ωραρίου για τους εργαζόμενους στις Δημόσιες Υπηρεσίες, στις πόλεις που οργανώνονται και πραγματοποιούνται συγκεντρώσεις.

Συλλαλητήριο

Η συγκέντρωση, που επρόκειτο να γίνει αύριο έξω από τα γραφεία της ΓΣΕΕ στο Πεδίον του Αρεως, λόγω και των πρόσφατων γεγονότων, αποφασίσθηκε να μετατραπεί σε συλλαλητήριο αύριο στις 11:00 έξω από τη Βουλή.

Οι διοικήσεις ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, οι οποίες εξέφρασαν την ολόπλευρη συμπαράσταση και αλληλεγγύη τους στην οικογένεια του αδικοχαμένου νέου, εκτιμούν ότι η 24ωρη απεργία προσλαμβάνει χαρακτήρα συνολικής αντίδρασης, ενώ παράλληλα με τον τρόπο αυτό θεωρείται ότι περιορίζονται και ενδεχόμενες ανεξέλεγκτες καταστάσεις, που θα μπορούσαν να συμβούν στη διάρκεια της πορείας, που θα ακολουθούσε μετά τη συγκέντρωση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα