Το Truth Social του Τραμπ αποδείχθηκε «καταστροφή»

Τρίτη, 05 Απριλίου 2022 09:37
UPD:09:38
REUTERS/DADO RUVIC

Τον Οκτώβριο ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει μία επαναστατική τεχνολογική εταιρεία και ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης που θα λέει μόνο αλήθειες. «Δημιούργησα το Truth Social... για να σταθώ απέναντι στην τυραννία των Big Tech... Ζούμε σε έναν κόσμο όπου οι Ταλιμπάν έχουν τεράστια παρουσία στο Twitter, αλλά ο αγαπημένος σας Αμερικανός πρόεδρος έχει φιμωθεί» είπε μεταξύ άλλων. 

Τελικά το Truth Social έκανε την εμφάνισή του στις 21 Φεβρουαρίου, αλλά έξι εβδομάδες αργότερα παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα. Σχεδόν 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι βρίσκονται σε λίστα αναμονής και δεν μπορούν ακόμη να το χρησιμοποιήσουν. 

Το μέσο του Τραμπ μοιάζει αρκετά με το Twitter - το οποίο έχει μπλοκάρει τον Ντόναλντ Τραμπ μετά την εισβολή του όχλου των υποστηρικτών του στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021. Αλλά δεν είναι διαθέσιμο σε κινητά Android, web browsers και όπως φαίνεται στους περισσότερους ανθρώπους εκτός ΗΠΑ. «Έχει αποδειχθεί καταστροφή» λέει ο Τζόσουα Τάκερ, διευθυντής του Center for Social Media and Politics.

Στις 21 Φεβρουαρίου το Truth Social ήταν μεταξύ των εφαρμογών του App Store με τα περισσότερα downloads- αλλά πολλοί από εκείνους που το «κατέβασαν» στις συσκευές τους αδυνατούσαν να το χρησιμοποιήσουν. Θεωρήθηκε ότι το τεχνικό πρόβλημα θα λυθεί σύντομα και ότι ο Τραμπ θα άρχιζε να ποστάρει τις «αλήθειες» του μέσα στις επόμενες ημέρες. Αλλά τίποτα από τα δύο δεν συνέβη. 

Πλέον ενώ το YouTube, το TikTok, το Instagram και το Facebook είναι μέσα στις 10 εφαρμογές με τα περισσότερα downloads σύμφωνα με τη Similar Web, το Truth Social είναι εκτός του top 100. 

naftemporiki.gr με πληρoφορίες από BBC



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα