Twitter: Ο Μασκ ρίχνει στο τραπέζι το πρωταπριλιάτικο αστείο

Τρίτη, 05 Απριλίου 2022 08:26
UPD:08:30
via REUTERS/POOL

Ο CEO του Twitter, Παράγκ Αγραουάλ, απάντησε στη δημοσκόπηση που δημοσίευσε ο ιδρυτής της Tesla, Έλον Μασκ, ο οποίος μετά την αγορά μεριδίου 9,2% στη δημοφιλή πλατφόρμα των social media αποτελεί πλέον τον μεγαλύτερο μέτοχο της εταιρείας του. Ο Αγραουάλ χαρακτήρισε σημαντική τη δημοσκόπηση, προτρέποντας τους χρήστες να «ψηφίσουν προσεκτικά».

Περί τίνος πρόκειται όμως η δημοσκόπηση; Τη Δευτέρα, ο Μασκ ρώτησε τους περισσότερους από 80 εκατομμύρια ακόλουθούς του αν θα ήθελαν τη λειτουργία της επεξεργασίας αναρτήσεων. 

Ο Αγραουάλ ανέβασε στο Twitter τη δημοσκόπηση χρησιμοποιώντας τις εκφράσεις που είχε χρησιμοποιήσει ο Μασκ σε παλαιότερη ανάρτησή του σχετικά με την τήρηση των αρχών της ελευθερίας του λόγου από το Twitter: «οι συνέπειες αυτής της δημοσκόπησης θα είναι σημαντικές».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Twitter ενδέχεται να αστειεύεται κάπως με το ερώτημα του Μασκ, σχολιάζει το Bloomberg, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι αυτό αποδεικνύει πως παρακολουθεί τον λογαριασμό του Μασκ και τον λαμβάνει υπόψη. 

Ο επίσημος λογαριασμός του Twitter δημοσίευσε την 1η Απριλίου ένα μήνυμα λέγοντας: «εργαζόμαστε για τη λειτουργία επεξεργασίας». Η ανάρτηση μπορεί να προοριζόταν ως πρωταπριλιάτικο αστείο, ωστόσο συγκέντρωσε περισσότερα από 1,3 εκατομμύρια likes, υποδηλώνοντας ότι η ζήτηση για μια τέτοια λειτουργία είναι υψηλή.

Η επιλογή επεξεργασίας των αναρτήσεων μετά τη δημοσίευση αποτελεί εδώ και καιρό αίτημα των χρηστών του Twitter. Η δημοσκόπηση του Μασκ είχε πάνω από 1,5 εκατομμύριο ψήφους αργά τη Δευτέρα, με το 75% να απαντάει «ναι» και το 25% «όχι».

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα