Ανακάμπτουν οι τιμές πετρελαίου

Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2008 09:40

Πάνω από τα 43 δολάρια το βαρέλι ανακάμπτουν οι τιμές του «μαύρου χρυσού» την Τετάρτη, έχοντας καταγράψει κατά τη διάρκεια της νύχτας απώλειες άνω του 4%, εν μέρει λόγω των χαμηλότερων προβλέψεων για τη ζήτηση ενέργειας στις ΗΠΑ.

Το βλέμμα της αγοράς είναι στραμμένο στην επικείμενη σύνοδο του ΟΠΕΚ, στις 17 Δεκεμβρίου, στην οποία τα μέλη του καρτέλ αναμένεται να αποφασίσουν μείωση της παραγωγής τους για να στηρίξουν τις τιμές του πετρελαίου, καθώς και στη σημερινή ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Ενέργειας για τα εβδομαδιαία αποθέματα αργού στις ΗΠΑ.

Στις 09:02 (ώρα Ελλάδος), η τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού για παράδοση τον Ιανουάριο ενισχυόταν κατά 1,21 δολάρια στα 43,28 δολάρια το βαρέλι. Χθες, υποχώρησε κατά 1,64 δολάρια, ή 3,75%, κλείνοντας κοντά σε χαμηλά τετραετίας.

Στο Λονδίνο, η τιμή του πετρελαίου τύπου Brent διαμορφωνόταν σήμερα στα 42,35 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας άνοδο 82 σεντς.

«Μετά την πτώση της περασμένης νύχτας, ενδεχομένως να δούμε κάποιο “κυνήγι” προσφορών, ωστόσο οι όγκοι συναλλαγών δεν είναι μεγάλοι», σημειώνει αναλυτής της Newwdge στο Τόκιο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα