Ν. Αιγαίο: Στο στάδιο της υλοποίησης το πιλοτικό πρόγραμμα μετατροπής των ταξί σε 6θέσια και 9θέσια

Μ. Παπαδόπουλος: Πρόθεσή μας η επέκταση του προγράμματος και σε άλλες περιοχές
Δευτέρα, 04 Απριλίου 2022 14:57
UPD:14:58
REUTERS/KAI PFAFFENBACH

Στο στάδιο της υλοποίησης έχει περάσει το πιλοτικό πρόγραμμα μετατροπής των ταξί σε 6θέσια και 9θέσια στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με βάση τη σχετική απόφαση του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιου για τις Μεταφορές Μιχάλη Παπαδόπουλου.

Σύμφωνα με τους με τους όρους υλοποίησης της σχετικής πρόβλεψης στον νόμο 4850/2021, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος δημοσίευσε τη σχετική πρόσκληση προς τους ιδιοκτήτες Ταξί με έδρα εντός της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου,  που επιθυμούν την αντικατάσταση ΕΔΧ ΤΑΞΙ αυτοκινήτων με επιβατικά οχήματα έξι έως εννέα θέσεων, να υποβάλουν τη σχετική αίτηση.

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν προθεσμία έξι εβδομάδων στις Διευθύνσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών Κυκλάδων και Δωδεκανήσου.

Την ικανοποίησή του «για την ταχεία πρόοδο της εφαρμογής του πιλοτικού προγράμματος, μόλις λίγους μήνες μετά την ψήφιση του νόμου» εξέφρασε ο υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος.

Όπως ανέφερε, πρόθεση του υπουργείου είναι η επέκταση αυτού του προγράμματος και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, όπου το επιθυμούν οι αυτοκινητιστές, όπως η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, η Πάτρα και άλλες περιοχές.

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα