Microland: Προβλήματα ρευστότητας λόγω Altec

Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2008 12:10

Τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην Altec Telecoms αναπόφευκτα επηρέασαν δυσμενώς και την ρευστότητα της συνδεδεμένης εταιρείας Microland, επισημαίνει η τελευταία σε σημερινή ανακοίνωσή της, σε συνέχεια σχετικού ερωτήματος του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

«Την στιγμή αυτή υπάρχει σχετικό πρόβλημα ρευστότητας της επιχείρησης και παρατηρούνται καθυστερήσεις στην εκπλήρωση των υποχρεώσεών της κυρίως προς τους προμηθευτές της και τις τράπεζες», αναφέρει η εταιρεία, σημειώνοντας πως βρίσκεται σε στενή επαφή και επικοινωνία με το σύνολο των Δικαιοδόχων συνεργατών της, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι δυσχέρειες που έχουν προκληθεί σε αυτούς από την τρέχουσα συγκυρία.

«Παράλληλα και εν όψει των εξελίξεων, η εταιρεία μας έχει κάνει σαφές προς τους δικαιοδόχους ότι εφόσον υπάρχουν κάποιοι από αυτούς οι οποίοι επιθυμούν να αποδεσμευτούν από το δίκτυο της, η εταιρεία θα προβεί στην αποδέσμευση τους, εάν και εφόσον δεν υπάρχουν εκκρεμείς από αυτούς οικονομικές υποχρεώσεις προς την εταιρεία», συμπληρώνει.

Όπως υπογραμμίζει η Microland, στο πλαίσιο περιορισμού του κόστους λειτουργίας της βρίσκεται σε διαδικασία μείωσης του προσωπικού της, ενώ οι σχετικές υποχρεώσεις της έναντι των εργαζομένων αποτελούν πρώτη προτεραιότητα και αυτή την στιγμή εξυπηρετούνται κανονικά.

Η εταιρεία βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους προμηθευτές της, προκειμένου να διευθετηθούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς αυτούς, που ανέρχονται στο ποσό των 8,3 εκ. ευρώ.

Επίσης, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές, που υπάρχουν προς τις τράπεζες ποσού 9,1 εκ. ευρώ, συζητείται να ενταχθούν στο πρόγραμμα διευθέτησης των υποχρεώσεων της εταιρείας στα πλαίσια αναδιοργάνωσης του Ομίλου Altec γενικότερα. Ό

σον αφορά τις λοιπές ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις, αυτές ανέρχονται στο ποσό των 0,1 εκ. ευρώ και αφορούν υποχρεώσεις προς το Δημόσιο και τους ασφαλιστικούς οργανισμούς οι οποίες αναμένεται να εξοφληθούν άμεσα.

«Ο Όμιλος γενικότερα, επεξεργάζεται συγκεκριμένα σχέδια για την αντιμετώπιση του προβλήματος των αρνητικών ιδίων κεφαλαίων της επιχείρησης», καταλήγει η Microland στην ανακοίνωσή της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα