Καύσιμα: Στο τέλος της εβδομάδας ή στις αρχές της επόμενης η πλατφόρμα

Γ. Οικονόμου: Έχουμε λάβει τα μέτρα μας για την επάρκεια στην αγορά - Τι είπε για το ενδεχόμενο μείωσης ΦΠΑ
Δευτέρα, 04 Απριλίου 2022 13:13
UPD:13:49
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Τις επόμενες ημέρες, ενδεχομένως στο τέλος της εβδομάδας ή στις αρχές της επόμενης θα ανοίξει η πλατφόρμα για τα καύσιμα, όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημερώση των πολιτικών συντακτών.

Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο μείωσης του ΦΠΑ σε βασικά αγαθά τόνισε πως «πάντα υπάρχουν εφεδρείες» αλλά - όπως έσπευσε να προσθέσει «προτεραιότητα τώρα είναι η εφαρμογή των μέτρων για τον Απρίλιο και δεν υπάρχει κάτι άλλο στο τραπέζι αυτή τη στιγμή».

«Τα μέτρα για τον Απρίλιο καλά καλά δεν έχουν ακόμη εφαρμοστεί. Πάντα υπάρχουν εφεδρείες. Οτιδήποτε χρειαστεί εφόσον το μετρήσουμε σωστά και είμαστε βέβαιοι για την αποτελεσματικότητά του, στοχευμένες παρεμβάσεις που ανακουφίζουν τους πιο ευάλωτους, θα τα επεξεργαζόμαστε και θα τα ανακοινώ έγκαιρα στον κόσμο.

Σε ερώτηση σχετικά με τις δηλώσεις Μεντβέντεφ για τις εξαγωγές στα σιτηρά διαβεβαίωσε πως σε ό,τι αφορά την επάρκεια η χώρα μας έχει επεξεργαστεί όλα τα σενάρια ακόμη και τα πιο δυσμενή. «Έχουμε λάβει τα μέτρα μας ώστε να μην αντιμετωπίσουμε κανένα πρόβλημα στην ασφάλεια της εφοδιαστικής αλυσίδας» είπε, πρσθέτοντας πως «η αγορά λειτουργεί κανονικά και δεν παρατηρούνται ελλείψεις».

Για το αν υπάρχει κάποιο χρονοδιάγραμμα σχετικά με τη φορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρέπεμψε σε όσα ανακοίνωσε η ΡΑΕ, σημειώνοντας ότι μέσα στον Απρίλιο η κυβέρνηση περιμένει τα στοιχεία από την Αρχή και τη δημοσίευση οικονομικών στοιχείων από τις εταιρείες.

Ερωτηθείς για το θέμα της αισχροκέρδειας και γιατί δεν ανακοινώνονται τα ονόματα «όσων εξαπατούν τον κόσμο» απάντησε ότι η κυβέρνηση δεν έχει δυσκολία να δημοσιοποιήσει τα ονόματα, αλλά υπάρχει ένα νομικό θέμα μέχρι την οριστικοποίηση των προστίμων διότι μεσολαβεί διάστημα προσφυγών. Όπως είπε, «σε κάθε περίπτωση το σημαντικό είναι ότι οι έλεγχοι θα είναι εντατικοί και αμείλικτοι για να αντιμετωπίσουμε κάθε προσπάθεια αισχροκέρδειας».

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα