Πού πηγαίνει το ρωσικό LNG που δεν θέλει η Δύση;

Κινεζικές εταιρείες πρόθυμες να το αγοράσουν, αλλά με μεγάλη έκπτωση
Δευτέρα, 04 Απριλίου 2022 11:17
UPD:11:19

Οι κορυφαίοι εισαγωγείς υγροποιημένου φυσικού αερίου της Κίνας αρχίζουν να αγοράζουν έξτρα ποσότητες ρωσικού LNG, στο οποίο έχει γυρίσει την πλάτη η αγορά, σε μία προσπάθεια να εκμεταλλευτούν τις φθηνές τιμές. 

Κρατικά ελεγχόμενες βιομηχανίες όπως οι Sinopec και PetroChina είναι σε διαπραγματεύσεις για την αγορά σποτ φορτίων από τη Ρωσία με μεγάλη έκπτωση, σύμφωνα με το Bloomberg που επικαλείται πηγές με άμεση γνώση του θέματος. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν μάλιστα ότι ορισμένοι εισαγωγείς προσεγγίζουν ρωσικές εταιρείες για να διαπραγματευτούν και να αγοράσουν εκείνες εκ μέρους τους το ρωσικό LNG σε μία προσπάθεια να κρύψουν τα σχέδιά τους από κυβερνήσεις του εξωτερικού. 

Οι περισσότεροι εισαγωγείς ανά τον κόσμο δεν αγοράζουν ρωσικό LNG από φόβο για μελλοντικές κυρώσεις ή πλήγμα στη φήμη τους. Οι κινεζικές εταιρείες εμφανίζονται αυτή τη στιγμή οι μόνες πρόθυμες να το πράξουν, προσφέροντας έτσι στήριγμα στη Ρωσία, όπως λέει το Bloomberg. Η PetroChina αρνήθηκε να σχολιάσει. Η Sinopec δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη για σχόλιο. 

Στο ρεπορτάζ επισημαίνεται ότι κάτι ανάλογο γίνεται και με τα κινεζικά διυλιστήρια πετρελαίου, που αγοράζουν ρωσικό αργό, που δεν θέλει ο υπόλοιπος κόσμος και πάλι με μεγάλη έκπτωση. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα