Άλλαξε χέρια με 7,7 εκατ. η ΑΓΝΟ

Παρασκευή, 01 Απριλίου 2022 10:27
UPD:10:29

Φωτ. αρχείου

Από την έντυπη έκδοση

Στον έλεγχο του ομίλου Ελληνικά Γαλακτοκομεία περνάει το σήμα και το εργοστάσιο της ΑΓΝΟ, έναντι τιμήματος 7,7 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, στον χθεσινό πλειστηριασμό μοναδικός πλειοδότης αναδείχθηκε ο όμιλος Ελληνικά Γαλακτοκομεία, ο οποίος εντάσσει στο χαρτοφυλάκιό του ένα ακόμα ιστορικό brand. Πιο συγκεκριμένα, ο πλειστηριασμός αφορούσε την εκποίηση της έκτασης 132.239 τετραγωνικών μέτρων στις περιοχές των δημοτικών κοινοτήτων Περιβολακίου, Λαγυνών και Καβαλλαρίου μαζί με τα κτήρια και τον εξοπλισμό, του κατοχυρωμένου εμπορικού σήματος ΑΓΝΟ και όλων των άλλων κατοχυρωμένων από την ΑΓΝΟ εμπορικών σημάτων.

Σύμφωνα με δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της Ελληνικά Γαλακτοκομεία Μιχάλη Σαράντη, στόχευση είναι η επαναφορά της ΑΓΝΟ στα εγχώρια ράφια.

Σημειώνεται ότι η ΑΓΝΟ ιδρύθηκε το 1950 ως συνεταιριστική επιχείρηση της Ένωσης Αγελαδοτροφικών Συνεταιρισμών Θεσσαλονίκης, ενώ αποτέλεσε την πρώτη βιομηχανία παστερίωσης και εμφιάλωσης γάλακτος στην Ελλάδα. Το 2003 η εταιρεία περιήλθε στην κατοχή της Κολιός. Το 2012 κατατίθεται αίτησης υπαγωγής της εταιρείας στις διατάξεις του άρθρου 99, η οποία ωστόσο δεν έγινε δεκτή, με αποτέλεσμα η ΑΓΝΟ να οδηγηθεί σε πτώχευση. Τη διετία 2017-2019 πραγματοποιήθηκαν αρκετοί άγονοι πλειστηριασμοί, που είχαν ως αποτέλεσμα τον περιορισμό του ελάχιστου τιμήματος από 18 εκατ. σε 7,7 εκατ., που αποτέλεσε την τελική και καθοριστική προσφορά της Ελληνικά Γαλακτοκομεία.

Δ.Αλεξ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα