ΓΣΕΒΕΕ: Στη σωστή κατεύθυνση τα μέτρα

Πέμπτη, 11 Δεκεμβρίου 2008 14:59

«Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για τις επιχειρήσεις βρίσκονται στην σωστή κατεύθυνση», αναφέρει η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) σε σημερινή ανακοίνωσή της, σχολιάζοντας το «πακέτο» μέτρων για τις πληγείσες από τις ταραχές επιχειρήσεις, που εξήγγειλε χθες ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τη ΓΣΕΒΕΕ, τα ανακοινωθέντα μέτρα συμπεριλαμβάνουν το σύνολο των προτάσεων που κατατέθηκαν στον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας από τους φορείς στις 8/12/08. «Αρκεί να μην αυτοαναιρεθούν από αργές γραφειοκρατικές διαδικασίες», σημειώνει.

Όπως τονίζει πάντως στην ανακοίνωσή της, τα μέτρα αυτά δεν αρκούν. «Η πολιτεία, το Κράτος πρέπει να αποφασίσει επιτέλους να σέβεται, να “ακούει” να μην περιφρονεί τους Πολίτες και ιδιαίτερα την Νεολαία. Αντίθετες απόψεις και λογικές, δηλητηριάζουν, προάγουν την διαφθορά, την ατιμωρησία και οδηγούν κρατικούς λειτουργούς σε συμπεριφορές απαράδεκτες και ενίοτε εγκληματικές», υπογραμμίζει η ΓΣΕΒΕΕ.

Τους τελευταίους μήνες δοκιμάζονται τα όρια και οι αντοχές των μικρών επιχειρήσεων, αναφέρει. Τις τελευταίες μέρες και λόγω των επιπτώσεων από τα βίαια γεγονότα και το γενικότερο κλίμα που επικρατεί, δοκιμάζεται η ύπαρξη τους για την επόμενη μέρη.

Σύμφωνα με τη ΓΣΕΒΕΕ, «η Πολιτεία οφείλει να αντιμετωπίσει και να περιορίσει τις οικονομικές συνέπειες του σήμερα».

«Παράλληλα όμως πρέπει να συζητήσει σοβαρά και χωρίς υποκρισίες και το αύριο του συνόλου των Μικρών επιχειρήσεων στην χώρα και ιδιαίτερα για το μέλλον και τις προοπτικές μιας νεολαίας και μιας κοινωνίας που σήμερα “απολαμβάνουν” κατ’ επίφασην υπηρεσίες “δήθεν” παιδείας, “δήθεν” κοινωνικής και υγειονομικής προστασίας, “δήθεν” σταθερών θέσεων εργασίας», αναφέρει στην ανακοίνωσή της, επισημαίνοντας την ανάγκη για «μεγάλες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα