Όμιλος Jet2: Υπόσχεται να φέρει στην Ελλάδα μισό εκατομμύριο Βρετανούς

Τρίτη, 29 Μαρτίου 2022 18:27
UPD:18:33
Eurokinissi/ΕΦΗ ΣΚΑΖΑ

Του Φάνη Ζώη
[email protected]

Την έξοδο προς ελληνικούς προορισμούς θα δείχνουν από 14  Απριλίου όλο και περισσότερες πύλες στα αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου. Η υποχώρηση της πανδημίας φαίνεται πως δίνει την ευκαιρία στους ανθρώπους να νικήσουν το φόβο του πολέμου και να ταξιδέψουν. Προϋπόθεση βέβαια τα πράγματα στην Ουκρανία να αρχίσουν να εκτονώνονται.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η Jet2.com και η Jet2holidays που ενδυναμώνουν τη θέση τους ως αεροπορική εταιρεία και μεγάλος tour operator του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ελλάδα, ανακοινώνοντας πολύ μεγάλη ενίσχυση του προγράμματός τους για τη θερινή περίοδο 2022, με τη διάθεση περισσότερων από μισό εκατομμύριο θέσεων στην Ελλάδα σε σύγκριση με τη θερινή περίοδο 2019, αύξηση της τάξης του 86%.

Σε κοινή εκδήλωση με το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, ο CEO της Jet2.com και της Jet2holidays, Steve Heapy,  αναφέρθηκε στην ανάπτυξη της εταιρείας στην Ελλάδα, καθώς και στη διαρκή δέσμευση της εταιρείας για περαιτέρω επιτυχημένη πορεία. Τα φιλόδοξα σχέδια της εταιρείας συμπεριλαμβάνουν την έναρξη πτήσεων και πακέτων city break στην Αθήνα για πρώτη φορά το φετινό καλοκαίρι. Ο CEO του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, Γιάννης Παράσχης, χαιρέτισε την ανάπτυξη αυτή και υπογράμμισε τη σχέση με την  Jet2.com και την Jet2holidays ως ενδεικτικό παράδειγμα της ανοδικής εξέλιξης της κίνησης στο αεροδρόμιο της Αθήνας, καθώς το ταξίδι ανακάμπτει από τις επιπτώσεις της πανδημίας Covid-19.

Το διευρυμένο πρόγραμμα  της Jet2.com και της Jet2holidays περιλαμβάνει πτήσεις από 10 βάσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο προς 15 ελληνικούς προορισμούς (Αθήνα, Κέρκυρα, Χανιά, Ηράκλειο, Κεφαλλονιά, Θεσσαλονίκη, Κω, Καλαμάτα, Λέσβο, Μύκονο, Πρέβεζα, Ρόδο, Σκιάθο, Σαντορίνη και Ζάκυνθο). Συνολικά, η Jet2holidays θα δραστηριοποιηθεί σε περίπου 175 resorts σε 20 ελληνικούς προορισμούς φέτος το καλοκαίρι, με 270 εβδομαδιαία δρομολόγια κατά τις περιόδους αιχμής.

 Για την επιλογή της διαμονής, η Jet2holidays διαθέτει φιλοξενία σε περισσότερα από 1.100 ξενοδοχεία 2-5 αστέρων και σε 400 βίλες στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι.

 Παράλληλα με το γεγονός πως φέρνει περισσότερους ταξιδιώτες αναψυχής από ποτέ στην Ελλάδα, το πολύ μεγάλο αυτό πρόγραμμα πτήσεων παρέχει επίσης στους Έλληνες περισσότερες ευκαιρίες να πετάξουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η επέκταση της Jet2.com και της Jet2holidays για τη θερινή περίοδο 2022 συμπεριλαμβάνει την Αθήνα ως νέο προορισμό, με 4 εβδομαδιαία δρομολόγια μεταξύ της ελληνικής πρωτεύουσας και των αεροδρομίων του Birmingham και του Manchester από τις 14 Απριλίου (2 εβδομαδιαίες πθο ﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽κιι της Ελλάδας φέτος. Τα υπτήσεις από κάθε βάση).

Συμπεριλαμβανομένων αυτών των 2 νέων δρομολογίων προς την Αθήνα, η Jet2.com / Jet2holidays θα εκτελεί συνολικά 8 νέα δρομολόγια μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ελλάδας φέτος. Οι υπόλοιποι νέοι προορισμοί είναι οι εξής:

·         Εδιμβούργο προς Σκιάθο

·         Εδιμβούργο προς Σαντορίνη

·         Εδιμβούργο προς Πρέβεζα

·         Εδιμβούργο προς Χαλκιδική

·         Μπρίστολ προς Χαλκιδική

·         Γλασκώβη προς Κω

Tο φετινό καλοκαίρι σηματοδοτεί μια κομβική στιγμή για εμάς στην Ελλάδα, ανέφερε ο Steve Heapy, CEO των Jet2.com και Jet2holidays, καθώς αναπτυσσόμαστε σε πολύ σημαντικό βαθμό και θέτουμε πραγματικά το στίγμα μας ως κορυφαία αεροπορική εταιρεία και tour operator του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ελλάδα. Ενώ η διεθνής ταξιδιωτική δραστηριότητα επανέρχεται στην κανονικότητα, προσθέτει, προσβλέπουμε στα υψηλότερα επίπεδα της κίνησής μας στην Ελλάδα φέτος το καλοκαίρι, που συμπεριλαμβάνει και την έναρξη της δραστηριότητάς μας στην Αθήνα, με πτήσεις, καθώς και με πακέτα city break.

Το Ηνωμένο Βασίλειο, ανέφερε από την πλευρά του ο Γιάννης Παράσχης, CEO του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, αποτελεί μία από τις σημαντικότερες αγορές μας και είναι βέβαιο ότι τα νέα δρομολόγια της Jet2.com προς το Μάντσεστερ και το Μπέρμιγχαμ θα εξυπηρετήσουν την αυξημένη ζήτηση, προσφέροντας παράλληλα στο ταξιδιωτικό κοινό περισσότερες επιλογές value-for-money.Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα