Χρηματιστήριο: Ώθηση στον Γενικό Δείκτη δίνουν τα blue chips

Κέρδη στην Ευρώπη με το βλέμμα στις διαπραγματεύσεις Ρωσίας-Ουκρανίας
Τρίτη, 29 Μαρτίου 2022 13:44
UPD:13:45
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ανοδικά κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών στις 877 μονάδες, με τον Γενικό Δείκτη στο +1,76%. Κέρδη 1,5% καταγράφουν οι τράπεζες.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών είναι στραμμένο στον νέο γύρο διαπραγματεύσεων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, που διεξάγεται στο ανάκτορο του Ντολμά Μπαχτσέ στην Κωνσταντινούπολη.

Ο δείκτης Υψηλής Κεφαλαιοποίησης ενισχύεται 1,81%, ενώ ο Δείκτης Μεσαίας βρίσκεται στο +0,88%.

Στο ταμπλό, στις τράπεζες, την μεγαλύτερη άνοδο σημειώνει η Εθνική +2% και ακολουθούν Πειραιώς +2%, Εurobank +1,8% και Alpha Bank +1,4%. Στα μη τραπεζικά blue chips άλμα 4% καταγράφουν ΔΕΗ και Coca Cola. Στο +3,8% ακολουθεί ο ΟΤΕ. 

Με κέρδη συνεχίζουν τις συνεδριάσεις και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.  Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 1,2% μέχρι τα μέσα το πρωί, με τα αυτοκίνητα να σημειώνουν άλμα 3% για να οδηγήσουν σε κέρδη καθώς όλοι οι κλάδοι και τα μεγάλα χρηματιστήρια διαπραγματεύονται σε θετικό έδαφος.

Άνοδο 2% καταγράφει ο γερμανικός DAX, ενώ στο +1,38% διαπραγματεύεται ο FTSE του Λονδίνου. Στο Παρίσι ο CAC κερδίζει 2,48%.

Όσον αφορά την κίνηση της τιμής των μεμονωμένων μετοχών, η Delivery Hero της Γερμανίας ενισχύεται περισσότερο από 9% για να ηγηθεί του ευρωπαϊκού δείκτη blue chip, ενώ η φινλανδική κρατική εταιρεία ενέργειας Fortum υποχώρησε 3,8%.

Τα κέρδη στην Ευρώπη ήρθαν καθώς οι επενδυτές στην περιοχή παρέμειναν επικεντρωμένοι στις εξελίξεις στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Οι συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών συνεχίζονται στην Κωνσταντινούπολη.

Ουκρανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι δεν θα ανοίξουν κανέναν ανθρωπιστικό διάδρομο τη Δευτέρα για να επιτρέψουν την απομάκρυνση αμάχων υπό το φως πληροφοριών που υποδηλώνουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις ενδέχεται να σχεδιάζουν επίθεση στις οδούς εκκένωσης.

Ήπια άνοδο καταγράφουν αυτήν την ώρα και οι τιμές του πετρελαίου, ανακάμπτοντας από τις απώλειες της Δευτέρας, οι οποίες συνεχίστηκαν μέχρι το πρωί. Το WTI σημειώνει κέρδη 1% στα 107 δολάρια το βαρέλι, ενώ το μπρεντ κερδίζει 1,5% στα 110 δολάρια/βαρέλι.

naftemporiki.gr

Όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό από το naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα