Διευρύνει τις απώλειες το πετρέλαιο

Τρίτη, 29 Μαρτίου 2022 12:04
UPD:12:04
REUTERS/Andrew Cullen

Το πετρέλαιο συνέχισε την πτωτική του πορεία αφού σημείωσε τις μεγαλύτερες απώλειες εδώ και σχεδόν τρεις εβδομάδες λόγω ανησυχίας ότι μια έξαρση του ιού στην Κίνα θα επιβαρύνει την παγκόσμια ζήτηση.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του WTI υποχώρησαν και διαπραγματεύθηκαν κοντά στα 105 δολάρια το βαρέλι μετά τη διολίσθηση 6% τη Δευτέρα. Η Κίνα αντιμετωπίζει το χειρότερο ξέσπασμά κορωνοϊού από την Γουχάν πριν από περισσότερα από δύο χρόνια στην αρχή της πανδημίας. Η εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή του Omicron δοκιμάζει τη στρατηγική Covid Zero του μεγαλύτερου εισαγωγέα αργού στον κόσμο.

Η αναζωπύρωση του ιού προσθέτει άλλη μια πηγή αστάθειας στην αγορά παράλληλα με τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία και τις εντάσεις στη Μέση Ανατολή. Ο OPEC+, εν τω μεταξύ, συνεδριάζει την Πέμπτη για να συζητήσει την πολιτική εφοδιασμού του για τον Μάιο και ο όμιλος έχει σηματοδοτήσει ότι θα τηρήσει το υπάρχον σχέδιό του και θα επικυρώσει μια άλλη μέτρια αύξηση της παραγωγής.

Η Saudi Aramco πιθανότατα θα αυξήσει την τιμολόγηση του αργού για τους πελάτες της Ασίας σε επίπεδα ρεκόρ, ακόμη και όταν η Κίνα παλεύει με το ξέσπασμά της, σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg, σηματοδοτώντας μια ανοδική προοπτική παρά τον κίνδυνο για τη ζήτηση. Η Aramco συνήθως ανακοινώνει επίσημες τιμές τις πρώτες πέντε ημέρες του μήνα.

Το πετρέλαιο εξακολουθεί να οδεύει προς μηνιαίο κέρδος μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, που συγκλόνισε τις παγκόσμιες αγορές. Ο πόλεμος μαίνεται παρά τις διπλωματικές προσπάθειες για μια ειρηνευτική συμφωνία. Η σύγκρουση έχει πυροδοτήσει τον πληθωρισμό, αυξάνοντας το κόστος των πάντων, από τα καύσιμα μέχρι τα τρόφιμα, καθώς οι οικονομίες ανακάμπτουν από την πανδημία.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα