ΣΕΛΠΕ: Ανεπαρκή τα κυβερνητικά μέτρα για τους πληγέντες

Πέμπτη, 11 Δεκεμβρίου 2008 19:04
UPD:20:47

Στη σωστή κατεύθυνση, αλλά ανεπαρκή, είναι, σύμφωνα το Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ), τα κυβερνητικά μέτρα για τις πληγείσες από τα πρόσφατα επεισόδια επιχειρήσεις.

Όπως αναφέρει σε σχετική του ανακοίνωση, τα μέτρα «είναι ανεπαρκή λόγω της ελλιπούς και αποσπασματικής ενημέρωσης των υπευθύνων υπουργών από μερίδα μόνο του εμπορικού κόσμου και ερήμην των εκπροσώπων του ΣΕΛΠΕ, μια και οι καταστροφές κατά κύριο λόγο έγιναν στις μεγάλες επιχειρήσεις και πολυκαταστήματα».

Ο ΣΕΛΠΕ εξακολουθεί να υποστηρίζει τη θέση του ότι το πρώτο αυτονόητο μέτρο που έπρεπε να πάρει η κυβέρνηση, από μόνη της, ήταν να επιτρέψει εκτάκτως και μόνο για φέτος να ανοίξουν τα καταστήματα στις 14 και 28 Δεκεμβρίου με αμοιβή για τους εργαζόμενους συν 75% και μια επιπλέον ημέρα ρεπό τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο. Ο Σύνδεσμος εκτιμά πως η απόφαση αυτή, ειδικά και μόνον για φέτος, θα άλλαζε την ψυχολογία των καταναλωτών τους οποίους θα έκανε να ξεχάσουν για λίγο τα τελευταία θλιβερά γεγονότα.

Επίσης εκτιμά πως οι ζημιές στα μεγάλα καταστήματα και τα πολυκαταστήματα υπολογίζοντα σε ποσά άνω των 100 εκατομμυρίων ευρώ και αναμένεται να αυξηθούν μετά την ολοκλήρωση των απογραφών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα